3. Jadralsko dvobojevanje Bohinj 21.6.2014

Tretje jadralsko dvobojevanje na Mini12 v Bohinju se je odvijalo v spremenljivih rahlih vetrovih. Da je bil dan bolj pester so poskrbeli televizijci iz RTV Slovenije iz oddaje Na Lepše in so med našo regato snemali. Oddaja je bila predvajana 8.avgusta. Lahko si jo ogledate na http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-lepse-oddaja-o-turizmu/174290010. Kar nekaj kadrov je z našimi manevri na vodi ter intervju z Marjanom (organizator regate) in Rokom (povabljenec na regato).

Ekipa Na Lepše, ki se mota med našo regato

ekipa Na Lepše med jadralci Priprava na intervju

Dvobojevanja se je udeležilo 7 jadralcev 6 čanov JK Odisej in en ne član. Predstavnice nežnejšega spola so le navijale za svoje favorite.

Priprava jadrnic

priprava jadrnic

Ker smo izvedli dvobojevanje vsak z vsakim je bilo potrebno sestavit dve skupini: močnejšo s štirimi tekmovalci in šibkejšo s tremi. Skupini sta se razdelili glede na predhodne kvalifikacije v klasični regati s tremi plovi im menjavo jadrnice za vsak plov.

Kvalifikacije je zmagal Dejan Volk. Drugi je bil Marko Krebelj, tretji pa Marko Marinček. V skupino A se je uvrstil še Andrej Gogala kot četrti. V tolažilno skupini so pristali po uvrstitvah: Rok Furlan, Janko Lah in Janez Zavrl.

Pred dvobojevanjem je veter padel skoraj na bonaco in je zelo spreminjal smer. zato je organizator Marjan Arh postavil dve regatni polji (dve palici), da je lahko določil regatno polje za vsak par posebej, glede na veter. Z nekaj čakanja na veter je dvobojevanje potekalo tekoče. Bilo je nekaj malega zmede zaradi več možnih regatnih polj, ampak tudi ta način regatiranja je možen in zato dobra izkušnja za vse nas tekmovalce. Zanimivo, da je bilo kar nekaj napak na obratni boji, ki jo je potrebno pustiti desno pri dvoboju, v klasični regati pa večinoma puščamo privetrno bojo na levi.

Vsak iz finalne skupine je opravil 6 plovol po dva z vsakim nasprotnikom. Štelo je število zmag. V kolikor je rezultat zmag dvobojevanja izenačen se določi, da je zmagovalec tisti, ki je bil boljši v klasični kvalifikacijski regati.

Jadralski dvoboj je zmagal Dejan Volk, drugi je bil Marko Kreblej in tretji Marko Marinček. Oba Marka sta imela po dvobojevanju enako število točk zato je kvalifikacijska uvrstitev določila vrstni red med njima.

Zakuska in podelitev pokalov je bila v piceriji Ema Srednja vas Bohinj.

Zakuska v piceriji Ema Srednja Vas Bohinj

Regatni odbor je vodil Marjan Arh

pomočnika sta bila Dejan Volk in Marko Krebelj

Poročilo pripravil Dejan Volk

Rezultati kvalifikacij

mestoKrmar1. plov2. plov3. plovSeštevek
1Dejan Volk3126
2Marko Krebelj1517
3Marko Marinček2248
4Andrej Gogala44311
5Rok Furlan63514
6Janko Lah56617
7Janez Zavrl77721

Rezultat dvobojevanja

Skupina A

mestoModri:RumenimDejan VolkMarko KrebeljMarko MarinčekAndrej Gogalaseštevek zmag
1Dejan Volk1124
2Marko Krebelj1113
3Marko Marinček1113
4Andrej Gogala0112

Skupina B

mestoModri:RumenimRok FurlanJanko LahJanez Zavrlseštevek zmag
5Rok Furlan123
6Janko Lah112
7Janez Zavrl011