Predavanje Mitje Zupančiča: VARNO SIDRANJE PLOVIL

Jadralni klub ODISEJ je v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Dravlje 17. junija 2014 za člane kluba in ostale zainteresirane organiziral predavanje Mitje Zupančiča:   VARNO SIDRANJE PLOVIL

Sidranje2

Predavanja se je udeležilo 21 članov JKO. To je bil prvi dogodek, ki ga je organiziral JKO v Četrtni skupnosti Dravlje in je bil odprt tudi za krajane. Na predavanje so prišli tudi trije Draveljčani.

Izkušeni predavatelj Mitja je s pomočjo različnih sider v demonstracijskem peskovniku in projektorja, slikovito opisal: kdaj in kako sidrati, kako izbrati sidra in sidrno opremo ter poudaril pomembne izkušnje pri sidranju.

Sidranje1

Kot se ob takem srečanju pogosto primeri, je zmanjkalo časa. Zato smo izmenjavo izkušenj nadaljevali v bližnjem Travniku. Prijetno sem bil presenečen, ker je Mitja Zupančič poleg plovnih izkušenj, pokazal močno voljo in zanos za ohranitev pomorske dediščine Jadranskega morja. Tako je s knjigo o svetilnikih na Jadranu pritegnil celo pozornost mnogih Hrvatov, ki se do tedaj niso zanimali zanje.

Ob predavanju je bila dostopna tudi druga literatura za varno in prijetno bivanje na vodi, založbe Osminka.

Člani JK Odisej s plačano članarino 2014, so prejeli knjigo Varno sidranje. Kdor je še ni prejel, jo lahko dobi pri meni – sekretarju JKO, Miru Krajncu.

 

 

V Ljubljani, 17.6.2014

 

Hvala lepa za vašo pozornost in lep pozdrav,

Za IO JK Odisej, sekretar Bogomir Krajnc–Miro