20. pomladanska regata JKO v sklopu Ptujčanke

Imamo izredno zgodovino, do sedaj smo v JKO, poleg drugih regat, realizirali 19 pomladanskih plovov, ki so bili množični in vedno v samoorganizaciji odlično izpeljani.

Tokrat nas je situacija primorala k združitvi v koordinirano organizacijo regate skupaj z odmevno grupacijo klubov – regato PTUJČANKA.

Tako smo v dneh  od 17.5. do 20.5.2014 v okolici Biograda n/m  skupaj z organizatorji regate Ptujčanke izpeljali tudi našo tradicionalno regato.

Žal se je udeležba ekip kluba JKO skrčila le na 5 posadk, ki smo se preizkusile v medsebojnem tekmovanju, pa vseeno v koordinaciji in v sklopu ostalih ekip, skupaj nas je bilo namreč 21 jadrnic. (glej še priložen razpis, rezultate in druga poročila  organizatorja Ptujčanke).

Odlična organizacija, perfektni pogoji, dobri vetrovi, odlični sodniki in zanimivo postavljeni plovi , predvsem pa dobro vzdušje, so bili osnova za zares izzivalno tekmovanje, ki je nam Odisejevcem tudi po tekmovalni plati odlično uspelo.

Med vsemi udeleženci je v skupini monotipa ELAN350 zmagal Andrej Strašek, v skupini OPEN pa je slavila posadka jadrnice Black Magic.

Jadralci našega kluba JK ODISEJ smo zabeležili odlične rezultate:

V skupini MONOTIP – 12 ekip – vozilo se je na ELAN 350, je drugo mesto osvojil skiper Milan Grad, tretje mesto je osvojil Boštjan Podobnik, četrti je bil Marko Marinček.

V skupini OPEN – 9 ekip – je slavil Srečko Škrlec, ki je skupaj s svojo posadko in najmanjšo jadrnico med konkurenti, Black Magic, prehitel vse druge tekmovalne ekipe.

Odpeljali smo 5 jadralnih plovov

Prvi dan      plov1            Biograd-Telaščica     navigacija      17,5 NM

Plov2            v okolju Telaščice     navigacija       9,0 NM

Drugi dan   plov1            Telaščica – Gnalič     navigacija      11,5 NM

Plov2            okolica Biograda       palica            5,0 NM

Tretji dan    plov 1           okolica Biograda       palica            1,8 NM

Naša interna razvrstitev pa kaže tudi realno sliko jadralcev JKO (kot rečeno 5 ekip v konkurenci).

Sodnik regate, g. Alen Kustič nam je na mojo prošnjo pripravil analizo s podatki časov in uvrstitev po vseh petih posameznih plovih. Zanimiva je razvrstitev kompenzirano, kjer je s tremi zmagami slavil Grad, po enkrat pa sva zmagala Podobnik in Škrlec. Natančna analiza pove vse, zato podajam tabele v prilogi.

Na zaključni slovesnosti smo za interno razvrstitev JKO podelili tudi naše pokale in medalje, trem ekipam pa so bile podeljene tudi simbolične praktične nagrade.

Kot priloge dodajam skenirane dokumente-rezultate, ki sem jih prejel od sodnka, dodajam še fotografije, skupaj 34 posnetkov pa si oglejte v nadaljevanju. Slike in rezultati.

zapisal: Srečko Škrlec