Mesec špargljev na Krasu

Izlet na Kras, sobota 20. aprila 2013

Tistim, ki bi v soboto 20. aprila 2013 šli na manjši hrib, pošiljam vabilo.

V tem obdobju je Mesec špargljev na Krasu!

Na več lokacijah, gostiščih takšnih in drugačnih ponujajo hrano s šparglji in mi bi lahko obiskali eno od teh gostišč. Seveda bomo pred tem naredili nekaj za naša teleščka, ki so se v obdobju zadnjih šestih mesecev verjetno rahlo spremenila. Vremenski pogoji so bili takšni, da smo potrebovali nekoliko zaloge na sebi. V zadnjih mesecih je ob sobotah, ko vsaj večina lahko gre na tak izlet, vreme kazalo različne obraze. Zato se ni bilo lahko odločiti nekaj dni prej, kam na ta dan v hribe. Danes, kljub napovedi, da bo delno oblačno, predlagam, da bi poskusili srečo in gremo v smeri Krasa.  V soboto lahko določimo vrh. (Nanos, Vremščica, Slavnik… povezava www.hribi.net). Odvisno od višine oblakov.

Če bo do sobote sprememba in bo napovedan dež, potem dogodek odpade.

S seboj kot običajno prinesite manjši prigrizek in pijačo. Če se bomo odločili za Nanos ali Slavnik, je hrana v kočah zagotovljena. Kosilo s šparglji ali brez pa si bomo privoščili pri enem od ponudnikov na Krasu.

Če se boste odločili  za to ponudbo, mi po isti  poti na e- naslov, [email protected], potrdite svojo udeležbo. Sporočite mi to do petka 19. februarja 2013, do 1800. Na osnovi prijav, bom rezerviral število sedežev v kakšni turistični kmetiji ali primerni gostilni. V primeru, da potrebuješ hiter odgovor na morebitno vprašanje, me pokliči na gsm št. 041 652 648.

Torej, dobimo se v soboto 20. aprila 2013 ob 0845 v Ljubljani na parkirnem prostoru pri dolgem mostu na Viču. Zborno mesto bo pri avtobusni postaji na notranji strani, ki je bližje železniški progi. Odhod proti primorski bo točno ob 09.00.

Dogodka se bomo udeležili na lastno željo, v lastni režiji in na lastno odgovornost. Da boste primerno pripravljeni predlagam, da upoštevate navodila in nasvete.  Prevoz bo v lastni režiji in po dogovoru med seboj.

Ponovno se veselim druženja z vami. Na koncu še pozdrav, jadralski in hribovski.

Lado Brence