Pogovori z mednarodnim jadralskim sodnikom Andražem Koželjem

POROČILO

Virtualno srečanje na temo jadralnih regatnih pravil z naslovom ”Pogovori z Andražem Koželjem” je odlično uspelo. Teme, ki smo jih obravnavali, so se navezovale na situacije z naše zadnje regate, kar je lepo popestrilo večer. Po ogrevanju z osnovami regatnih pravil, smo se v prvem delu pogovarjali o pravilnem in pravočasnem vlaganju protesta med in po zaključku regate. Sledila je obravnava teme pravic zavetrne jadrnice z vsemi omejitvami in izjemami, ki jih mora ta upoštevati, tako pred štartom kot po njem. Regatiranje ponoči in razlike med jadralnimi regatnimi pravili in pravili o izogibanju trčenja na morju so bile tretja in zadnja tema večera. Čeprav je srečanje trajalo kar tri ure in pol, je velika večina od 32 udeležencev vztrajala na njem od začetka do konca!

Kakšno vprašanje je vseeno ostalo neodgovorjeno, še več se jih bo pojavilo preko zime. Tako, da smo z Andražem že dogovorjeni, da se ponovno srečamo spomladi na srečanju ”Pogovori z Andražem Koželjem 2” in se tako ustrezno pripravimo na novo sezono. 

VABILO

ponedeljek 29. 11. ob 18h vas vabimo na virtualno srečanje z mednarodnim jadralskim sodnikom Andražem Koželjem. Tema srečanja bodo seveda regatna jadralna pravila. Z  Andražem se bomo pogovorili o različnih regatnih pravilih, z omejitvami in izjemami, ki jih je treba upoštevati pri njihovem uveljavljanju. Andraž je mojster animacije, zato lahko pričakujemo, da bo večer pospremljen s številnimi nazornimi prikazi situacij iz prakse, iz katerih se seveda lahko največ naučimo. Da bo večer še posebej aktualen, se bomo pri tem navezali tudi na situacije, do katerih je prišlo med letošnjo jesensko Regato za prehodni pokal JKO. 

Udeležba na dogodku je primerna in priporočljiva za vse, ki poznate osnove regatnih pravil.

ZAKLJUČEK LETA

Ker tudi letos zaradi Covid situacije ne bo tradicionalnega novoletnega druženja, bomo združili koristno s prijetnim in ta dogodek izkoristili tudi za virtualni družabni dogodek ob zaključku leta. Strokovni del večera bo zaključen do 20:30 ure, sledilo bo spontano druženje. Zato pozivamo vse člane in simpatizerje JKO, da se ga udeležimo v čim večjem številu in skupaj pripravimo prijetno “virtualno” atmosfero. Preveč prijetne pa spet ne, koncentracija za spremljanje Andraževih izvajanj mora ostati na visokem nivoju!! 😉

Prosim, da svojo udeležbo potrdite preko spletnega obrazca. Prijavljeni boste par dni pred dogodkom na svoj elektronski naslov prejeli vabilo na Zoom srečanje.

Nosilec dogodka Boštjan Podobnik