ZAPISNIK 2020-9. seje IO JK Odisej

Datum: 18.11.2020, od 18:00 do 19:30 preko Google Meet

Prisotni:
IO: Luka Renko, Saša Javorič, Franjo Antončič, Boštjan Podobnik, Andrej Gogala
DO: Zlatko Matić

1. Prihajajoči dogodki JKO
a. Virtualna regata
Zaradi ukrepov prestavljamo aktivnosti kluba na splet. Luka Renko kreira JKO account za virtualne regate. Franjo Antončič zakupi kredite (paket za 11 plovov). Vodji dogodkov Boštjan Podobnik in Franjo Antončič pripravita razpis in organizirata regate, ob pomoči Nikole Balabana. Prvi termin je predviden okoli 5.12., med 19h in 20h (tim. Miklavževa regata).

2. Razno
a. FE 28, Izola – follow-up
Luka Renko je Juretu Orlu (Cleansport) poslal mail, ki ga je s skiperji pripravil in uskladil Boštjan Podobnik. 16.11. so na sestanku vsi trije konstruktivno prediskutirali potek regate. IO se je odločil, da bomo na prihodnjih regatah sledili naslednjim sklepom:

  • Na jutranjem skiperskem sestanku se posebej poudari, da vodenje regate prevzema profesionalni glavni sodnik s svojo ekipo (RO). Nosilec dogodka iz vrst JKO, ki sodeluje na regati, se v času tekmovanja ne bo vmešaval v sodnikove odločitve. Ta sklep ne velja v primeru regat, ko si sodimo sami (npr. Mini12).
  • Na jutranjem skiperskem sestanku bomo v primeru nepredvidljivih ali zelo zahtevnih vremenskih razmer z glavnim sodnikom predebatirali alternativne scenarije poteka regate:
    • kaj v primeru, da bo veter močno spreminjal smer
    • kaj v primeru, da bo veter premočan, pa je napoved, da bo čez dan pojenjal
    • kaj v primeru bonace, pa je napoved, da se bo veter kasneje dvignil
  • Prav tako bomo na jutranjem skiperskem sestanku, v primeru nepredvidljivih ali zelo zahtevnih vremenskih razmer, z glavnim sodnikom glede na predvideni tip vetra določili:
    • Max. in min. jakost vetra, pri katerih se bo izvajalo plove
    • Način komunikacije med glavnim sodnikom in skiperji (samo zastavice, tudi radijska postaja, … ).
    • V primeru, da se bodo uporabljale samo zastavice, se zelo na kratko povzame nabor tistih zastavic, ki glede na razmere predvidoma pridejo v poštev (seveda pa sodnik lahko uporabi tudi druge zastavice, v kolikor se razmere spremenijo)

  • b. Cleansport – vaučerji
    Franjo Antončič je posredoval informacijo, da Cleansport nudi vavčerje za naslednjo sezono za FE28 in VOR. Dogovor je, da je JKO zainteresiran za zakup vaučerja za FE28, za VOR pa bi bilo potrebno predhodno s člani JKO dogovoriti glede udeležbe in pogojev (npr. 50% predujma, 12 udeležencev). Franjo Antončič pridobi več informacij glede vaučerjev za FE28, informacije glede VOR (termini, ruta) in preveri s člani JKO glede morebitne udeležbe na dogodku VOR 2021.

    c. JZS – verifikacija
    Saša Javorič je posredovala informacijo o spremembi pogojev verifikacije. Verifikacijska taksa za leto 2021 ostaja nespremenjena in znaša 12 €. Spremenil se je Pravilnika o registracijah, verifikacijah in prestopih tekmovalcev in sicer v 5. členu, ki določa, da je potrebno seznam za podaljšanje verifikacije, skupaj s potrdilom o plačilu, poslati na [email protected] najkasneje do 31.3.2021.

    Naslednja 10. seja IO bo 15.12.2020, lokacija bo sporočena naknadno.
    Saša Javorič, sekretarka JKO