2. virtualna regata JKO J70 – razpis in poročilo

V soboto 12.12. smo izvedli 2. virtualno regato JKO J70. Regate se je udeležilo 12 udeleženk/udeležencev in 1 gledalka JKO.

Skiperski sestanek, regata in končna podelitev so potekali v prijetnem vzdušju, utrinke si lahko ogledate na FB profilu JKO. Žal je zaradi tehničnih težav že v uvodu odpadlo nekaj tekmovalcev. Učna ura se glasi: ” Mejduš, probaj kakšen dan prej, če ti delata povezava in login in malo potreniraj, a ne?! ”

Zmagovalec regate je bil Roman Čemažar (Gorenc), drugi Boštjan Podobnik (ViTa1) in tretji Franjo Antončič (JK-Odisej). Čestitke zmagovalcem! Celoten seznam končnih rezultatov si lahko ogledate spodaj. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla edina udeleženka Renata Kišek, med mladimi upi pa Taras Podobnik.

Na treh plovih se nam je pridružil tudi znani slovenski jadralec Jure Orel in vse tri plove zmagal. Zanimivo je bilo slišati njegovo mnenje na podelitvi, da je VR ”že kar doterana” aplikacija in da je možno po strateški in taktični plati marsikaj koristnega iz te igre potegniti tudi za ”ta pravo” jadranje. Par članov nas je o tej in drugih modrostih v virtualni klepetalnici potem razpravljalo še pozno v noč. Na žalost si nismo zapisali, kaj vse smo dognali. Ponovno je levji delež organizacije opravila naša sekretarka Saša Javorič, za kar se ji lepo zahvaljujeva!

V prihodnjih tednih (dokler ne bo možno spet jadrati v živo) bomo organizirali še nekaj virtualnih regat in druženj. Vabljeni vsi! Pa zdravja in tudi kaj jadranja v novem letu vam želiva!

Nosilca dogodka Franjo Antončič in Boštjan Podobnik



RAZPIS

Drage jadralke in jadralci JK Odisej, kot smo letošnjo čudno jadralsko sezono začeli, jo bomo tudi zaključili in sicer z virtualno regato ter prijetnim druženjem. Vabimo vas na 2. virtualno regato JKO J70, ki bo potekala na svetovnem spletu v soboto, dne 12.12.2020 v aplikaciji Virtual Regatta.

  Regate se lahko udeležite kot tekmovalke/tekmovalci ali kot gledalke/gledalci. Na razpolago je 20 monotip jadrnic J70. Posadka šteje samo 1 osebo. Pravico udeležbe na regati imajo člani JK Odisej s plačano članarino za leto 2020. Na spodnji povezavi so objavljeni razpis regate, prijavni obrazec in navodila za aplikacijo:
–  RAZPIS ZA 1. VIRTUALNO REGATO JKO J70
–  PRIJAVNI OBRAZEC
–  NAVODILA ZA PRIJAVO V APLIKACIJO – udeleženci regate
–  NAVODILA ZA OGLED REGATE – gledalci

Prijave zbiramo preko spletne prijavnice najkasneje do petka, 11.12.2020 do polnoči. Na regati sodeluje prvih 20 prijavljenih. V primeru, da bo zanimanje za regato znatno preseglo število 20 udeležencev, bo organizator razpisal še eno regato in finalno regato za nedeljo 13.12.2020, o čemer vas bomo pravočasno obvestili. V primeru težav pri prijavah v aplikacije nam pošljite mail in vam bomo pomagali.

Vabimo, da se regate udeležite v čim večjem številu. Zagotavljamo dobro vzdušje, virtualno druženje, odlično organizacijo ter nenazadnje dobre borbe na virtualnem spletnem morju.

Prijavite se, ne bo vam žal!
Boštjan Podobnik, Franjo Antončič, vodji dogodka