ZAPISNIK 2020-8. seje IO JK Odisej

Datum: 20.10.2020, od 18:00 do 19:30 preko Google Meet

Prisotni:
IO: Luka Renko, Saša Javorič, Franjo Antončič, Boštjan Podobnik, Andrej Gogala, Nikola Balaban, Samo Roš
NO: Milan Grad
DO: Zlatko Matić
Skiperji jesenske FE28: Luka Renko, Franjo Antončič, Boštjan Podobnik, Elvis Štemberger, Aleksander Tušek, Miroslav Jurkas

1. Stanje članstva
Do danes je plačanih 108 članarin. Po FE28 regati smo prejeli dve novi pristopni izjavi (spletna stran).
Sklep 8.1: V članstvo JK Odisej sprejmemo člane s člansko številko 523 in 524.

2. Pretekli dogodki JKO
a. FE 28, Izola – follow-up
Regate se je udeležilo 6 posadk. Izvedena sta bila dva plova, tretji je bil prekinjen zaradi zasukov vetra; pred 13. uro je bila regata prekinjena. Boštjan Podobnik je po dogodku predlagal analizo dogodka in podal izhodišča za razpravo. Luka je kot vodja dogodka predstavil dogajanje na regatnem plovu – zaradi vremenskih razmer, oddaljenosti bark od sodniške barke in onemogočene komunikacije v teh razmerah se je na vprašanje organizatorja kot vodja dogodka odločil za prekinitev regate po dveh plovih. Vodja dogodka (Luka) pripravi poročilo za objavo na spletnih straneh.
Skiperji so podali svoja mnenja in informacije o dogodku, povzetek dogovorov:
Organizacija Cleansport:

  • Odgovornost organizatorja je, da zagotovi dovolj strokovnega in izkušenega kadra za izpeljavo regularne regate oz. se odloči, da zaradi vremenskih razmer regata ne bo izpeljana.
  • Na tokratni regati po našem mnenju ni bilo dovolj izkušenega kadra za te razmere (postavitev polja, prekinitev regate glede na odločitev vodje dogodka, komuniciranje z zastavicami, skrb glede razbitja bark-regate naslednji dan …).

  • Organizacija JKO:
  • Potrebno dogovoriti smernice za dogodke in komunikacijo v mejnih primerih (check-lista: odločitev glede preložitve plovov, prekinitve regate ipd., poenotena komunikacija, ki je primerna tudi v težjih vremenskih pogojih; predlog zastavice);
  • odgovornost skiperjev, da komunicira s sodniško barko in pride pravočasno na start).
  • V razpisu potrebno dopolniti vlogo regatnega odbora (RO) (Luka).
  • Sprejete smernice komuniciramo na vsakem skiperskem sestanku pred dogodkom (RO).

  • Sklep 8.2: Boštjan Podobnik dopolni svoj mail z dogovori današnjega sestanka (odgovornost organizatorja, komuniciranje med regato) in posreduje predlog dopisa udeležencem sestanka. Luka posreduje končni dopis Juretu Orlu in po potrebi organizira follow-up klic (Luka + Boštjan s strani JKO).

    b. Mini-12, Kočevje – follow-up
    Regate se je udeležilo 12 članov in 1 kandidat. Organizacija in komunikacija (Whats up) sta bili odlični. Vodji dogodka sta ob pomoči članov postavila regularno regatno polje, izpeljani so bili vsi plovi. Podelitev in pogostitev je bila pri Milanu. Poročilo je objavljeno na spletni strani.
    Sklep 8.3: Dobre prakse – dopolnimo smernice za organizacijo dogodka (Saša).

    3. Prihajajoči dogodki JKO
    Sklep 8.4: Zaradi epidemije so vsi načrtovani dogodki (zaključni plov, SJL, predavanja, prednovoletno druženje) odpovedani in prestavljeni na naslednje leto.

    Saša ažurira koledar na spletni strani. Glede na razmere iščemo opcije za morebitno druženje članov do konca leta:
  • glede na trenutne razmere in ukrepe preverimo možnost organizacije Mini-12 (Franjo preveri, do kdaj bodo barke še na razpolago za najem);
  • organiziramo virtualno regato in druženje kot zaključni plov (Boštjan preveri glede serverja);
  • na FB strani si izmenjujemo informacije o načrtovanih plovih v lastni režiji/možnost priključitve (lastniške barke, sodelovanje na drugih dogodkih);
  • članom posredujemo informacije in opomnik glede možnosti ogleda strokovnih predavanj JZS, ki so bila izvedena v okviru 1. vala (Luka/Saša);

  • Luka je v navezi z Andražem Koželjem glede organizacije predavanja regatnih pravil 2021-2024), predvidoma naslednje leto.

    4. Razno
    S strani ČSD smo dobili negativen odgovor glede selitve naslova društva na njihov naslov, Janko Lah ponovno kontaktira ČSD.

    Naslednja 9. seja IO bo 17.11.2020, lokacija bo sporočena naknadno.
    Saša Javorič, sekretarka JKO