4. Regata Mini-12, Kočevje 20.09.2020 – Poročilo

V nedeljo, 20.09. 2020 smo izvedli še eno JKO regato Mini-12 na Kočevskem jezeru. Udeležilo se je je 12 članov in 1 nečlan, pridružili se nam je tudi nekaj gledalcev in navijačev, med njimi tudi kak morebitni bodoči član JKO. Nosilca dogodka Franjo in Boštjan sva se s Kočevci dogovorila za regatno barko na električni pogon in za dodatni dve boji za postavitev pravega privetrno/zavetrnega regatnega polja.

Slike in videoposnetke si lahko ogledate v galeriji.

Dopoldne se je šibak veter vrtinčil in močno spreminjal smer, zato v svoji nameri nisva povsem uspela, popoldne pa so se razmere ustalile in za dober rezultat je bilo potrebno pokazati tako tehnično, kot strateško in taktično jadralsko znanje. Super zadeva, veliko bolje, kot ”konjske dirke”, ki smo jim pogosto priča na jezerskih regatah.

Po uvodnih plovih so se tekmovalci razvrstili v veliki in mali finale. V velikem finalu je zmagal Franjo Antončič z istim številom točk kot Boštjan Podobnik, tretji je bil Miroslav Jurkas, v malem finalu pa je zmagal naš najmlajši aktivni član Taras Podobnik. Vsi rezultati so priloženi.

Podelitev je potekala pri Milanu, ki nas je spet prijazno gostil na svojem posestvu. Poleg tega je skupaj s Sašo zavzeto pomagal pri prestavljanju boj in vodenju štartnih procedur, za kar se obema lepo zahvaljujeva.

Morda še zanimivost, da je komunikacija pred, med in po regati potekala tudi preko Whatsapp grupe, kar se je izkazalo kot koristna in zabavna praksa.

Nosilca dogodka Franjo in Boštjan