22. pomladanska regata JKO – Poetovio Cup / Ptujčanka

Za nami je 22. pomladanska JKO regata v sklopu regate Ptujčanka (oziroma Poetovio Cup), ki je potekala od 14. do 17. aprila na relaciji Žminjak (pri Murterju) – Piškera na Kornatih – Žut. Še en dan pred regato je kazalo, da bo vetra le za vzorec, potem pa so se napoved in dejanske razmere povsem spremenile. V četrtek je po jutranjem brezvetrju pihnil zmeren severozahodnik in opravili smo prvi popoldanski plov. V petek je veter obrnil na jugo in opravili smo dva zanimiva plova z uporabo vseh jader. V soboto je jugo jačal, špinakerjev tako nismo več dvigovali, po zunanji strani mimo Sestric pa je bilo pri sunkih preko 30 vozlov kar ”veselo”. Kot je na Ptujčanki navada, so dobrim jadranjem čez dan sledile še dobre zabave pozno v noč. Vračanje v nedeljo z Žuta na Jezera na Murterju v jugu preko 30 vozlov, pa je bilo poglavje zase. Medte, ko smo se mi, bolj ali manj skozlani, pritolkli do Jezer, je Sreč s posadko na Black Magicu in vetrom v hrbet pridrvel že skoraj do Pule 😉

https://www.facebook.com/jk.odisej/videos/vb.772093506253174/846867855442405/?type=2&theater

 

JKO je zastopalo 5 posadk: JKO Magija s skiperjem Srečkom Škerlecem, JKO 42 z Markom Marinčkom, JKO Zakonci s Štefanom Žuno, JKO Stalna pripravljenost z Elvisom Štembergerjem in JKO LPKF z Boštjanom Podobnikom. Srečko se je regate udeležil s svojim E33 Black Magicom, ostali pa smo jadrali na Firstih 35, kot smo tudi priporočili v razpisu. Odisejaši smo se na Ptujčanki kar dobro odrezali. Uradno skupno razvrstitev in razvrstitev v razredu Charlie, v katerem je tekmovalo vseh 5 naših posadk, si lahko ogledate na povezavi http://www.ptujcanka.si/

V skladu z razpisom smo za interno JKO razvrstitev upoštevali uradne rezultate dosežene na Ptujčanki v skupni razvrstitvi. Rezultati v okviru 22. pomladanske regate JKO so tako naslednji:   

  1. JKO – 42 (Marinček)
  2. JKO – LPKF (Podobnik)
  3. JKO – Stalno pripravljeni (Štemberger)
  4. JKO – Zakonci (Žuna)
  5. JKO – Magija (Škrlec)

Marku in posadki čestitamo za suvereno zmago v JKO razvrstitvi ter za drugo mesto v razredu Charlie, kjer jim je zmaga ušla za las. Premagala jih je le vedno boljša mlada ptujska posadka skiperja Gregorja Gregoreca. 

Spremljate spletno stran regate, kjer bo kmalu na voljo še veliko slikovnega gradiva in raznih vtisov z regate. Novost letošnje regate je bilo tudi njeno sprotno spremljanje na klubskem Facebookovem profilu. Tam je tudi objavljena galerija slik in posnetek jadranja v močnem jugu.

Pridružite se nam naslednje leto na 23. pomladanski regati. Ne bo vam žal!

Boštjan Podobnik
nosilec dogodka