Poročilo z 21. pomladanske regate JKO

Za nami je pomladanska JKO regata v sklopu regate Ptujčanka, ki je potekala od 16. do 18. aprila na relaciji Biograd n/m – Žminjak (pri Murterju) – Ravni Žakan na Kornatih – Žut. V četrtek smo začeli s šibkejšim jugom, ki je omogočil dva zanimiva plova z uporabo vseh jader, v petek je jačal, tako da smo v prvem plovu še uporabili špinakerje, v drugem pa ne več, in v soboto je potihnil. Ko se je sobotni plov že malo vlekel, je pritegnila še burja, da smo do ušes založeni pridrveli mimo Sestrice do Dugega otoka. Kot je na Ptujčanki navada, so dobrim jadranjem čez dan sledile še dobre zabave pozno v noč.

JKO je zastopalo letos že 5 posadk: JKO – Magija s skiperjem Srečkom Škerlecem, JKO – Kr Eni z Lukom Renkom, JKO – Z vetrom in Milanom Gradom, JKO – 42 z Markom Marinčkom in JKO – LPKF z Boštjanom Podobnikom. Srečko se je regate udeležil s svojim E33 Black Magicom, ostali pa smo jadrali na Bavariah 40S, kot smo tudi priporočili v razpisu. Odisejaši smo se na Ptujčanki kar dobro odrezali. Poleg uradnih uvrstitev v skupni razvrstitvi in v različnih razredih, ki si jih lahko ogledate na povezavi  http://www.ptujcanka.si/ , velja omeniti še uvrstitve v neformalnem monotipnem razredu B40S, v katerem je nastopilo 10 jadrnic in v katerem smo pobrali prvo (Boštjan), tretje (Marko), četrto (Milan) in peto (Luka) mesto. Na drugo mesto se je v tej neuradni, a zelo zanimivi regati uvrstila mlada štajerska posadka z Gregorejem Gregorecom za krmilom.

V skladu z razpisom smo za interno JKO razvrstitev upoštevali uradne rezultate dosežene na Ptujčanki v skupni razvrstitvi. Rezultati v okviru 21. pomladanske regate JKO so tako naslednji:   

1.     mesto: JKO – LPKF z Boštjanom Podobnikom

2.     mesto: JKO – 42 z Markom Marinčkom

3.     mesto: JKO – Z vetrom z Milanom Gradom

4.     mesto: JKO – Kr Eni z Lukom Renkom

5.     mesto: JKO – Magija s Srečkom Škrlecem

Z vetrom in Kr Eni so imeli enako skupno število točk, a je imela ekipa Z Vetrom eno vrhunsko uvrstitev na drugo mesto, ki je prevladala. Treba je priznati, da se je Srečkova ekipa z Black Magicom srčno borila, a zaradi tokratnih pravil, ki niso upoštevala nikakršnih hendikepov, v konkurenci s skoraj 10 čevlji daljšimi in novejšimi barkami res niso imeli možnosti. Upam, da bodo drugo leto pravila spet bolj poštena za vse.

Spremljate zgornjo povezavo, kjer bo kmalu na voljo še veliko slikovnega gradiva in raznih vtisov z regate in pridružite se nam naslednje leto! Ne bo vam žal.  

Nosilec dogodka Boštjan Podobnik