Razpis regate « jadralno dvobojevanje « na mini 12, Bohinj 21.6.2014

IME REGATE: jadralsko dvobojevanje
DATUM REGATE, sobota 21. 6. 2014
KRAJ REGATE: Bohinjsko jezero

Pravila

Regata bo potekala skladno z Jadralnimi regatnimi pravili 2013-20016 (ISAF), in regatnimi pravili za jadrnice razreda MINI 12, PRI JADRALSKEM DVOBOJEVANJU

Tekmovalce v jadralnem športu vodi skupek pravil, ki se upoštevajo ter uveljavljajo in kjer je osnovno načelo športno vedenje in poštena igra. Tekmovalec se sam odloči ali bo sodeloval na regati in tekmovanje tudi nadaljeval ob spremenljivih vremenskih razmerah.

V primeru do 8 prijavljenih udeležencev se bo izvedlo jadralsko dvobojevanje med vsemi prijavljenimi (vsak z vsakim). V primeru, da bo prijavljeno več kot 8 udeležencev, pa se bo naredila kvalifikacijska regata (vsaj 3 plovi z žrebom bark za vsak plov), iz katere se bodo prvi štirje (4) najvišje uvrščeni udeleženci uvrstili v super finale v jadralnem dvobojevanju (vsak z vsakim). Ostali udeleženci pa bodo imeli prosto jadranje oz. bodo lahko dvobojevanje spremljali na vodi.

Regatni odbor oziroma vodja tekmovanja, z žrebom določi tekmovalne pare in izvede žreb jadrnic. Število tekmovalnih parov je odvisno od števila prijavljenih tekmovalcev.

Tekmovalci v regatnem dvobojevanju vsakič vozijo en plov in en trikotnik regatnega polja. Tekmovalci vozijo trikotnik v nasprotni smeri urnega kazalca in puščajo boje na levi strani. Regatni odbor glede na vremenske razmere lahko spremeni potek tekmovanja in regatno polje in o tem pred startom obvesti tekmovalce.

Štartna pravila za jadralno dvobojevanje:

Opozorilni signal4 minutedvig >modre zastave< in en zvočni signal. Dvobojevalca se morata umakniti levo in desno od startnih boj. Izven linij pravokotno na startno linijo. Levo se postavi rdeči, desno pa modri tekmovalec.
Pripravljalni zvočni signal3 minuteDvig >rumene zastave< in en zvočni signal. Dvobojevalca imata dve minuti časa da se postavita izza startne linije, tako, da vplujeta na startno pozicojo preko startne linije (med startnima oznakama).
Zadnja minuta1 minutaspust >rumene zastave< in en zvočni signal (prepovedano veslanje z rokami krmilom…, kazen je diskvalifikacija tekmovalca). Prehod preko starne linije se kaznuje z obkrožanjem ene izmed startnih oznak.
Start0 minutspust >modre zastave< in en zvočni signal
Splošni odpoklicpo startudvig >rdeče zastave< in dva piska

Regatno polje:

Regata bo na regatnem polju postavljenem na Bohinjskem jezeru. Regatno polje postavi   organizator, glede na lokalne možnosti. Start prve skupine tekmovalcev v kvalifikacijah je ob 11. uri oz. po določilih regatnega odbora. Startna linija bo med startnima bojama. Ciljna linija bo med startnima bojama ( navodila da sodnik pred startom), glede na postavitev proge .

Prijave:

Prijave se poda elektronsko do srede 18.6. 2013.

Na dan tekmovanja se prijavljeni zglasijo pri organizatorju na Bohinjskem jezeru, od 9.00 do 10.30 ure. Število prijav je omejeno. Tekmovalci morajo ob prijavi podpisati prijavni formular in plačati startnino organizatorju startnina je 35 EUR.

Pogoji za prijavo

Tekmujejo lahko člani jadralnega kluba Odisej, ki obvladajo tehniko jadranja in osnovne jadralske veščine in se z jadranjem ukvarjajo rekreativno ali tekmovalno in so dopolnili 18 let starosti.

Pritožbe

Eventualne pritožbe sprejema regatni odbor neposredno po zaključku tekmovanja za posamezno skupino. Tekmovalec je dolžan pisno pritožbo oddati regatnemu odboru ob kavciji 50 EUR, ki vlogo obravnava takoj.

S podpisom prijave na prijavnem listu se tekmovalec zavezuje, da je izključno njegova odločitev nastopiti na regati. Tekmovalec prevzema polno odgovornost zase in za zaupano plovilo, ter za vsakršno poškodbo oz. škodo, ki bi nastala na plovilih oz. za poškodbah sotekmovalcev, ki bi bile v času tekmovanja povzročene v času njegovega nastopa.  Če na jadrnico poškoduje ali na drugi jadrnici povzroči materialno škodo jo mora nadoknaditi. Tekmujem na lastno odgovornost in za primer kakršne koli poškodb ali izgube življenja ne bom bremenil organizatorja.

Nagrade: Prvo, drugo in tretje plasirani tekmovalci prejmejo pokale.

Zakuska in podelitev nagrad bo v pizzeriji Ema v Srednji vasi.

Regatni odbor:

Marjan Arh

France Najdič

Dejan Volk

Nova Gorica; 9.6.2014