JADRANJE 1.5. do 2.5. 2014 na otoku Vir

Poročili: Franceta Najdiča in Borisa Smirnova

France Najdič je zapisal

Res je, prireditev – regata je uspela.

Domače turistično društvo (turizam Vir ) in občina sta se potrudila in nam vsem pripravila prijetno bivanje, zaključek in sprejem ob koncu regate.
Vendar morate vedeti, da sem vodil vse dogovore, prevoz jadrnic in koordinacijo ter organizacijo regate vključno z sodniško službo in bivanjem tekmovalcev in spremljevalcev organiziral jaz seveda skupaj z člani JK Bohinj, ki so pripravili jadrnice za tekmovanje pri namestitvi vseh, ki so na Vir prišli pa Iuristična zajednica Vir.
Vesel sem, da so bili vsi udeleženci in spremljevalci zadovoljni z organizacijo izvedbo in bivanjem (nekateri so mi to tudi sporočili in se zahvalili za prijetno prvomajsko druženje).
Virani sami so bili nad izvedbo in udeležbo jadralcev iz Slovenije navdušeni in pričakujejo, da se dobimo tudi v bodoče.
To sem pripisal zato, da bi vedeli da imamo tudi jaz in kolegi iz JK Bohinj zasluge za realizacijo tega dogodka.
Mogoče pa jeseni ob zaključku turistične sezone zopet.
Pozdrav France

Poročilo Borisa Smirnova

Prva regata za pokal otoka Vir na MINI 12 jadrnicah.

Vir turizam d.o.o. z otoka Vir, TZO Vir

in

JK Bohinj

so pod pokroviteljstvom občine Vir organizirali prvo mednarodno regato z eno sedežnimi jadrnicami »MINI 12« ob praznovanju prvega maja v laguni Jadro.

Ideja za to regato je zaživela ob drugem obisku virske delegacije na sejmu Alpe Adrija v Ljubljani letos 29.januarja, kjer so predstavili virski turizem in razvojne projekte Vira. Na tej prezentaciji so bili poleg drugih prisotni tudi predsednik JK Bohinj g. Marjan Arh, s katerim so podpisali dogovor o sodelovanju in donaciji štirih jadrnic MINI 12 novo nastajajočemu jadralnemu klubu Vir. Prisotni so bili tudi predstavniki drugih slovenskih jadralnih klubov (Odisej, Koroška, Škofja Loka, Ljubljana, Domžale in Rogla). V sporazumu je tudi dogovor o angažiranju slovenskih inštruktorjev šole jadranja na Viru.

Lepo organizirane prve regate se je udeležilo skupno dvajset jadralcev ( sedem iz JK Bohinj, štiri iz JK Odisej, eden iz JK Ljubljana, eden iz JK Loka Timing ter sedem iz JK Vir).

Regata je potekala v štirih grupah po pet tekmovalcev . Šest se jih je uvrstilo v veliki finale, šest pa v mali finale. Prvi dan je bilo morje kot ogledalo, vetra pa ravno toliko, da so jadrnice opravile predpisan trikotnik. Drugi dan pa je pihal JUGO cirka 10 vozlov in valovi so bili kar visoki za te jadrnice. Nihče se teh pogojev ni ustrašil, le jadra smo vsi obvezno skrajšali na prvi ref. V malem finalu sem dosegel tretje mesto, v velikem pa je zmagal Samo Rebernik (JKO), drugi je bil Stane Kragelj (JKL), pokal za tretje mesto pa je prejel Igor Simončič (JKO). Bilo je tudi nekaj slabe volje zaradi diskvalifikacije dveh jadralcev, ker sta med regato dvignila jadro na polno.

Dogodek v celoti in druženje z domačini je bilo zelo prijetno, vsem tekmovalcem pa je stroške bivanja in prehrane pokril sponzor. Prisrčna zahvala gre organizatorjem in občini Vir.

Zapisal Boris Smirnov iz JKO.

Foto kotiček

ciljZmagovalca favoritaJKO JKOekipa listaTekmovalcev plakat pokali start