Vabilo na 18. spomladansko regato JK Odisej

20. – 22. maj 2012, Lošinj – Rab

Ponovno je leto naokoli in že je čas za našo vsakoletno spomladansko regato. Po opravljeni anketi in razgovorih z zainteresiranimi udeleženci, smo izbrali regatno polje na območju Lošinja in Raba.

Program regate je sledeč:

  • 15.5. 2012; torek ob 18:00 uri. Skiperski sestanek v Ljubljani. Sejna soba Comtradea na Litijski. Dokončen dogovor o trasi regatnega polja in lokaciji zaključne večerje. Prijava posadk in plačevanje regatne kotizacije.
  • 19.5. 2012; sobota. Zbiranje flotilje v Malem Lošinju. Druženje in medsebojno spoznavanje udeležencev regate.
  • 20.5. 2012; nedelja. Zbor flote ob 10:00 uri na območju starta prvega plova pri otočku Murtar desno pred vhodom v zaliv Malega Lošinja. Start 1. plova predvidoma ob 11:00 uri. Cilj prvega dne je v Osorju. Najkasneje pred 17:00 uro, ko se odpre most za prehod skozi osorski kanal. Privez na bojah pred mestecem. Potrebujemo bayboate za transferje na obalo in med barkami.
  • 21.5. 2012; ponedeljek. Zbor flote ob 10:00 uri pred zalivom Kaldonta na otoku Cres. Start čim hitreje po prihodu vseh udeležencev. Končni cilj drugega dne je mesto Rab. Privez na operativni obali mesta, komunalni privez.
  • 22.5. 2012; torek. Zbor flote ob 10:00 uri pred zalivom Veli žal na otoku Rab. Cilj pred zalivom Melna na Golem otoku. Ogled Golega in zvečer zaključna večerja v Supetarski dragi. Privez v marini Supetarska draga.
  • 23.5. 2012; sreda. Zjutraj se razidemo vsak proti svojemu končnemu cilju pomladnega plova.

Glede na pretekle naše izkušnje tokrat ne bomo imeli profesionalne sodniške ekipe in regatne barke. To delo bo opravljal interni regatni odbor in sodnik, naš član Lado Brence. Vlogo regatne barke pa bo odigrala jadrnica Sušča s skiperjem Stanetom Hrvatom.

Prosimo vas, da pošljete vašo namero za udeležbo na majski regati. Navedite vašo izhodiščno luko, tip plovila in število članov posadke.

Prijavo posredujte Milanu Gradu na e-mail: [email protected] ali [email protected] .

Končni razpis regate bo objavljen po 6.5. 2012, ko bo znano število sodelujočih na regati.

Kdor še nima plovila in se odloča, da bi se nam pridružil, ali išče plovilo, naj kontaktira Milana Grada, e-mail: [email protected] ali pa na mobi: 041/790-461.

Imamo ugodno ponudbo za najem jadrnic v Malem Lošinju, ki je več kot odlično izhodišče za jadranje.

V kolikor je posameznik, ki nima ekipe, si pa želi udeležiti na naši regati, naj se le javi. Poiskali bomo ekipo, ki bo imela še prostor na barki, ali pa bomo sestavili še dodatno posadko na najeti barki.

Trenutno je prednajavljenih 8 posadk, ki se bodo predvidoma udeležile regate.

Prosim za vašo čim prejšnjo prijavo udeležbe na Majski regati.

Lep pozdrav,

Milan Grad                                                                                                       Ljubljana 20. 4. 2012