JKO jadralni dvoboj na Mini 12

Bohinj, 5.6.2011

Začetek junija 2011 smo se v Bohinju pomerili v jadralnem dvobojevanju na Mini 12. Nekaj dni prej je Zvonko Hočevar pripravil zanimivo uvodno predavanje, na katerem smo se seznanili z osnovami taktike in s posebnostmi v pravilih, ki veljajo za jadralne dvoboje.

Dvoboja se je udeležilo 9 udeležencev, od katerih sta se dva izmenjevala na eni barki. Dogodek je zasnoval in vodil Boštjan Podobnik, ob izdatni pomoči Dejana Volka, Nataše Žepič in Darje Virant, postavitev polja in sojenje pa so zelo kvalitetno opravili člani JK Bohinj.

Po izjavah udeležencev ob koncu dneva je dogodek odlično uspel. Dosežena sta bila osnovna cilja, da se seznanimo z osnovami jadralnega dvobojevanja in da organiziramo tekmovanje, na katerem vsem tekmovalcem z izmenjevanjem bark med plovi zagotovimo povsem enakovredne pogoje. Zelo šibki vetrovi so narekovali sprotno prilagajanje poteka tekmovanja, ki pa smo ga z dobro voljo vseh udeleženih dobro obvladali. Pri uveljavljanju vseh pravil tokrat nismo bili zelo striktni, saj smo se – tako sodniška ekipa, kot tekmovalci – z jadralnim dvobojevanjem srečali prvič. Vendar pa smo se ob zaključku strinjali, da to ni vplivalo na vrstni red tekmovanja, na katerem je suvereno zmagal Milan Grad in dokazal, da mu v JKO na Mini 12 trenutno ni para. Ostali pa smo se po zanimivih in zabavnih dvobojih razvrstili takole:

  1. Grad Milan
  2. Podobnik Boštjan
  3. Marinček Marko
  4. Volk Dejan
  5. Žepič Luka
  6. Žepič Tomaž
  7. Gorup Tone (zunanji)
  8. Barbara inMetod Škarja (izmenjevaje se)

S tem se je vzpostavila tudi prva rang lestvica jadralnih dvobojevalcev v JKO, ki jo bomo dopolnjevali in upoštevali pri žrebu skupin na prihodnjih dvobojevalnih tekmovanjih. Sklep udeležencev dogodka je bil, da izvršnemu in regatnemu odboru JKO predlagamo, da jadralni dvoboj na Mini 12 kot vsakoletni dogodek uvrstita v koledar dogodkov JKO.

Se vidimo začetek junija 2012!

Spisal: Boštjan Podobnik

FOTO ALBUM