Prednovoletno druženje: od majic preko Tonga otokov do pršuta (in tartufov)

Ljubljana,  24.november 2011

Družabno prednovoletno srečanje JKO je menda že tradicionalno, sam se ga udeležujem morda kakšna 4 leta, toliko kot sem član. Po tem ko smo prevzeli naročene majice, ki nas bodo grele/hladile v zimsko/poletnih dneh, se pozdravili s to in ono prijateljico/jadralko (tudi s prijateljem/jadralcem), je Janko ponesel besedo v pozdravni nagovor. Lahko mu štejem v plus, da ni na dolgo razglabljal o mnogih realiziranih aktivnostih v 2011, pa o načrtih za prihodnost, ampak je prav kmalu predal besedo Izidorju.

Ups, tu se pa začne druga zgodba. Otoki Tonga, tam nekje daleč v Tihem oceanu . . . le kje je to? Aja, od severnega otoka Nove Zelandije greš navzgor, ja, doma sem si še enkrat pogledal na GE, levo Fidži, desno Cook. Odkrivanje novega, neznanega, zame pustolovsko, razbijanje valov na koralnem grebenu, tam blizu vulkanski otoki, lagune. Barko sidrati kak kilometer od enega od samotnih nenaseljenih otokov ter tam v divjini, v dvoje, preživeti teden »počitnic«. O takšnih in podobnih zgodbah je bilo govora kombiniranega s foto in video gradivom, tudi s tradicionalno »Tonga« glasbo.

Želim in verjamem, da bo na JKO srečanjih še takšnih vsebin. No, tisti pršut s kozarčkom ob klepetu, ki je sledil, je bil le še tartuf na četrtkov večer.

Bistvo klubskih dogajanj več kot 80 prisotnih članov Jadralnega kluba Odisej 24.11.2011 je povzel Rado Likar.

\\FOTO ALBUM