Srečko Škrlec, ustanovni član JK Odisej – In memoriam

Srečo in njegova Black Magic

😢 VHF 77 Black Magic, Magic, Magic,
tukaj Trobentica. “Ne javljaš se več.
Tja, kamor si odšel, VHF ne seže.
Srečko Škrlec, bil si najsrčnejši jadralec in ljubitelj morja, kar sem jih poznal.
Bil si kos vetrovom, nevihtam, dežju, le zahrbtna bolezen te je premagala.
Počivaj v miru na zadnjem sidrišču.”
Miro (SY Trobentica); fb 17.8.2019

Srečko, odplul si na zadnjo plovbo. Naj Ti bo morje mirno in burin naj Ti rahlo napenja jadra, da boš lahko mirno spal in sanjal. (Marcel Švab, poslovilni govor)

“Fantje, dovolj smo se namatrali. Ko bo Srečo prišel nazaj, bo že našel nekaj, kar je narobe.” Srečo je bil, kot se reče, pravi stari morski volk. Predvsem si ga bom zapomnil po tem, da je bil svoje bogate izkušnje in znanje vedno pripravljen deliti. Njegove pohvale ni bilo lahko zaslužiti, kadar pa je prišla, si vedel, da je zaslužena. (Tadej Mali)

Srečo je bil jadralec. Pa to ni kar tako plehko navrženo. Jadranje je bilo njegovo bistvo. Ne znam si ga predstavljati brez jadralske dimenzije. Rad je imel dobro družbo, dobro hrano ter pijačo in morje,
a najraje od vsega je jadral, četudi sam. In na koncu, bil je zelo dober prijatelj. Pogrešam(o) ga.
(Miro Jurkas)

Pravi mornarji se odpravijo na plovbe, da bi se vedno znova vrnili.
Predajo se vplivu vetra, morja in sonca, novim izkušnjam, znanju in poznanstvom naproti. Srečko je pravi mornar, odpravil se je na novo plovbo, k nam se bo vračal v naših neštetih spominih. Na njegovi plovbi naj mu sveti večna luč in kaže pot lepim in dobrim izkušnjam!

Srečko Škrlec – Srečo je bil eden od prvih pobudnikov in eden od 22-ih ustanovnih članov JK Odisej , podpisnik neformalne ustanovne listine v okviru prve regate 17.09. in 18. 09. 1988 Zadar – Iž Veli. – Zadar.

Že leta 1997 se je Srečko formalno aktivno vključil v dejavnost šolanja v kluba v organizaciji šole Pilot, s 01.01.2001 pa preko uradno registrirane šole jadranja in pomorskih veščin Navtik Srečko Škrlec s.p. teoretično in praktično usposobil preko 200 članov, skupaj 2000 udeležencev tečajev v jadralnih veščinah, od začetnih tečajev do udeležbe s tečajniki na regatah in daljših potovanjih.

Svoja razmišljanja o odgovornosti na morju je predstavil v prispevku “Smo se kdaj vprašali, kdo je skiper in “skiper”? .  Ob 20. letnici kluba je pripravil zanimiv pogled na Odisejevih 20 let.


Hvala, Srečo! Dokler enkrat spet skupaj ne zajadramo!  Tvoj JK Odisej.