9. virtualna regata JKO – poročilo

18. januar 2024, svetovni splet (Virtual Regatta – VR)

V 4. sezoni virtualnih regat, ki jih Jadralno društvo Odisej prireja vse od korona časov v terminu »zimske jadralne sezone« od decembra do marca, smo izpeljali drugo regato. Tudi tokratna regata je potekala v skladu z Jadralnimi regatnimi pravili World Sailing za obdobje 2021- 2024, Razpisom regate in Regatnimi navodili. Tekmovalo se je v monotipu na virtualnih jadrnicah Fareast 28r.

9. virtualne regate se je udeležilo 8 posadk. Ekipe so opravile en trening plov in 5 tekmovalnih plovov, za končno razvrstitev so šteli štirje najboljši plovi. Regatno polje je bilo v Tržaškem zalivu, z realnim vetrom. Tekmovanje je potekalo brez posebnih motenj, ki bi lahko vplivale na končno razvrstitev na prvi treh mestih.

Druga regata v tej sezoni je postregla z novim zmagovalcem. Pravzaprav sta na prvi dveh mestih druga tekmovalca, kot na prvi regati. Kar pomeni, da je konkurenca zelo izenačena. Serijski zmagovalec virtualnih regat Franjo Antončič, je tokrat moral prepustiti prvo mesto Juretu Orlu, ki je za las premagal Romana Čemažarja. Zmagovalni oder je uspel ujeti tudi še Franjo. Čestitke vsem udeležencem regate za pošten boj.

Končna uvrstitev:

  1. Jure Orel
  2. Roman Čemažar
  3. Franjo Antončič
  4. Luka Krivec
  5. Renata Kišek
  6. Gregor Udovč
  7. Boštjan Podobnik
  8. Janko Lah

Če se še niste srečali z virtualno regato vabljeni, da obiščete stran virtualregatta.com in opravite nekaj treningov. Uporaba je brezplačna. Nato pa spremljajte našo spletno strani in se v februarju 2024 udeležite 10. jubilejne virtualne regate v organizaciji JKO.

Poročilo pripravil Gregor Udovč.