ZAPISNIK 2023 – 7. seja JK Odisej

Datum: 18. 9. 2023, od 18:00, ČS Dravlje 

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Luka Renko, Roman Čemažar, Franjo Antončič, Marko Kočila, Boštjan Podobnik, Elvis Štemberger
DO: Zlatko Matič, Andrej Gogala
NO: Milan Grad

Ostali: Miro Jurkas, Janko Lah

1. Stanje članstva
Do sedaj je bilo vplačanih 116 članarin. 

SKLEP 23-13: IO sprejme novega člana pod člansko številko 570.

2. Pretekli dogodki
Jadranje v Grčiji: dve bark, 19 udeležencev + ena pridružena barka, s katero smo bili v povezavi. Jadrali smo iz Aten po Saronskem morju, poročilo objavljeno na spletni strani.

Regata Mini-12: 21 udeležencev (nekaj novincev), 3 skupine, na začetku malo vetra, potem lep jadralni dan. Pomoč nekaj udeležencev (Grega, Milan, Boštjan) je bila dobrodošla, da je bila izvedba optimalna pri tako velikem številu udeležencev. Grega je pripravil poročilo, Luka objavi na spletni strani.  

3. Prihajajoči dogodki
Regata za prehodni pokal: Prejšnji teden je bil preko video konference izveden žreb bark. Danes imamo skiperski sestanek, na katerem bomo pobrali štartnino, predstavili program in regatna navodila.
Prijavljenih je 14 bark, sodniško barko vodi Andrej Planinc z ekipo. Zlatko organizira pršut plov, Franjo je poskrbel za večerjo na Žutu in Hramini. Pokali so pripravljeni.
Luka pokliče Penjalova po skiperskem sestanku in mu sporoči morebitne predloge, želje.

Zajadraj z nami: Dogodek smo že dvakrat prestavljali, ker nam je zagodlo vreme. V septembru s skiperji nismo uspeli najti ustreznega termina, zato ga odpovemo in prestavimo na naslednje leto.

Taktika – praktični primeri (Dušan Ušeničnik): možni termini konec oktobra ali 7. ali 8. november. Luka preveri zasedenost male dvorane na ČS Dravlje, Saša potem dokončno potrdi termin z Dušanom.

Zaključni plov / Gustozi đir: preverimo z Zlatkom, kako bo letos glede organizacije.

Pomladanska regata 2024: termin je prvi teden v juniju (5.-8.junij), deljen teden z Konjičanko. Stipe je pripravljen za sodelovanje, če mu bo čas dovoljeval. Sodnik bi bil ponovno Bili – Saša preveri, ali je na voljo. Milan preveri in pošlje ponudbo za barke.

4. Razno
Volitve v organe 2024: Andrej Gogala in Janko Lah sta pripravila predlog postopka in prilog. Predlog nove volilne komisije je Andrej Gogala, predsednik, Roman Čemažar in Luka Renko člana. Saša preveri z Andrejem, potrdimo korespondenčno ali na naslednji seji.