ZAPISNIK 2023 – 5. seja JK Odisej

Datum: 29. 5. 2023, od 18:00, ČS Dravlje 

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Franjo Antončič, Luka Renko, Roman Čemažar, Elvis Štemberger
DO: Andrej Gogala
NO: Marko Marinček
Ostali: Janko Lah

1. Stanje članstva 
Do sedaj je bilo vplačanih 112 članarin.

SKLEP 23-06: IO sprejme nove člane pod članskimi številkami 565, 566, 567 in 568.

2. Pretekli dogodki
Regata Mini-12: 11 udeležencev, lepa regata, na koncu malo dežja. Poročilo je objavljeno na spletni strani. Luka objavi še fotografije iz drona.

Zajadraj z nami: predavanje izvedeno, jadranje smo morali dvakrat odpovedati zaradi vremena. Luka poskusi dobiti termin v juniju (vikendi so že zelo zasedeni).

JKO Seminar za skiperje: izvedena dva tečaja v enem tednu. Prvi tečaj precej slabo vreme, močan veter, več teorije. Drugi tečaj boljše vreme, več manevriranja in pristajanja. Poročila sta v pripravi.

3. Prihajajoči dogodki
Pomladanska regata: Saša Šinkovec je odpovedala, zato imamo samo 9 bark v regati. Skiperski sestanek danes ob 19h. Stipe: fokus na obrate na boji, taktika. Dan in pol treninga, potem regata dan in pol. Luka pošlje last-minute vabilo članom, če bi se še kdo pridružil (so še prosta mesta).

JKO piknik: sobota, 17.6. na kmetiji v LJ-Brdo, prostor tudi za primer dežja (50-60 ljudi), začetek predvidoma ob 15h. Elvis prinese zvočnik. Prispevek 20 EUR za hrano in pijačo. Saša pripravi vabilo.

Taktika (predavanje): predavanje prestavimo na jesen (začetek oktobra?). Saša z Dušanom uskladi jesenski termin.

Jesenska regata: Franjo je dobil ponudbe za večerje: 

  • restavracija Sandra (Žut), meni 40 EUR (juha + rižota + riba/pod peko). 
  • restavracija Hramina: poslali meni za 45 EUR. 

Luka preveri, koliko bi to dvignilo končno ceno; do naslednje seje pripravimo predlog za končno odločitev glede programa.

4. Razno
World Sailing Offshore Personal Survival Course: interes izrazilo 7 kandidatov. SD Ocean iz Zagreba (Zlatko Vodanović,, Šime Stipaničev) pričakuje vsaj 12-15 kandidatov za izvedbo tečaja, zato se bomo verjetno priključili na reden termin. Saša obvesti prijavljene.

Cleansport – vračilo avansa: dogovorjen 20% popust, dokler ne porabimo avans. Dva člana sta že izkoristila popust, upamo da celoten avans zapremo kmalu. Saša in Orel vodita evidenco zapiranja avansa, obljubljeno je delno vračilo v maju (500€).

Darila za člane: odločitev članov IO za model iz Kitajske. Luka preveri z Branetom Hrovatom glede uvoza.

Jadrnice za jesensko regato JK Odisej 2024: Milan Grad je pridobil ponudbo. Luka pošlje vsem skiperjem za mnenje. Končno odločitev sprejmemo na naslednji seji.