Pomladanska regata Mini-12 – poročilo

Pomladanska regata JKO Mini 12 v soboto, 6. maja 2023 je pod streho. Vremenska napoved je bila spremenljiva, z možnostjo popoldanskih ploh in pa skromnim vetrom.
Kljub temu se naj je zbralo lepo število (11), tako smo sestavili dve skupini. Glede na slab veter, po kočevsko spremenljivih smeri, na trenutke tudi brezveterje, smo v deloma sončnem vremenu izpeljali po tri kvalifikacijske plove.
Franjo Antončič je poskrbel, da je vse gladko teklo, tako na vodi, kot po grlu. Tudi malica ni izostala, saj so bili plovi dolgi, čas na kopnem pa je tekel počasi.
V finale so se uvrstili iz vsake skupine po trije jadralci in najboljši četrti iz obeh skupin – izkušeni Boštjan Podobnik. Torej 7 jadralcev v velikem finalu in štirje v malem.
Ker je bila ura že pozna in še ploha se je ulila pred malim finalom, veter pa je skoraj ugasnil, smo v finalih izpeljali zgolj en plov. Torej na vse ali nič, brez taktiziranja.
Mali finale je dobil Jaka, veliki finale pa Boštjan, dokaj gladko pred Franjom, ki je za las ušel Martinu. Do izraza je tokrat prišlo poznavanje lokalnih razmer, občutenje lahkega vetriča in pa teža jadralca. Sledila je še slavnostna podelitev medalj in pokala najboljši.
Tabela z rezultati.
Album s fotografijami.
Poročilo pripravil: Gregor Udovč