ZAPISNIK 2023 – 2. seja JK Odisej

Datum: 20. 2. 2023, od 18:00, Google Meet 

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Franjo Antončič, Luka Renko, Marko Kočila, Elvis Štemberger, Roman Čemažar 
DO: Zlatko Matič, Andrej Gogala

  1. Stanje članstva
    Do sedaj je bilo vplačanih 87 članarin.

SKLEP 23-01: IO sprejme dva nova člana s člansko številko 561 in 562.

Luka pošlje opomnik vsem članom iz 2021/2022, ki še niso poravnali članarine za 2023.

  1. Pretekli dogodki
    Rolex Middle Sea Race predavanje: okoli 40 udeležencev, zelo zanimivo predavanje. Maks je zelo dobro predstavil vlogo skiperja na večdnevnih psihološko napornih regatah.
    Saša pripravi poročilo in YT posnetek predavanja, Luka pošlje obvestilo članom, skupaj  s povezavo na Maksove tečaje (za katere nudi 10% popust za člane JKO).
    Na podlagi dobre izkušnje se Saša z Maksom dogovori termin za izvedbo predavanja Man-Over-Board (MOB). 
    Občni zbor: Občni zbor je potekal dobro. Formalni del je bil hiter, zanimivo predavanje, dobra zakuska in druženje. Veliko članov je podalo pozitivno mnenje.
    Zapisnik je v končni obliki, Luka zbere podpise. 
    Luka objavi kratko poročilo in zapisnik na spletni strani.
  1. Prihajajoči dogodki

Virtualna regata JKO: Franjo pripravi razpis za četrtek, 2. marec ob 20:00. Luka pošlje obvestilo članom. 

Regatna pravila (Andraž Koželj): Boštjan Podobnik se je z Andražem dogovoril za vsebino, v naslednjem tednu pripravi vabilo. Predavanje bo 17. marca ob 18h v mali dvorani ČS Dravlje. 

Otvoritveni plov: iščemo večje barke okoli Zadra, plan Premuda – Dugi otok. Zlatko uskladi razpis z Milanom, Luka objavi na spletni strani in pošlje obvestilo članom.

Pomladanska regata: trenutni plan je prvi dan samo trening (Stipe), drugi dan 1-2 trening plova z Stipetom, potem pa regata (Penjalov), zadnji dan samo Penjalov. Saša preverja opcije za sodniško barko in lokacije za druženje.

  1. Razno

Pravila JKO: zadnja uradna sprememba na UE je bila 2008. Delovna skupina pripravi predlog sprememb pravil za potrditev na naslednjem občnem zboru, nato potrjene spremembe vložimo na UE.

Društvo v javnem interesu: predlog iz občnega zbora za pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu, da bi lahko simpatizerji JKO prispevali del dohodnine. Saša, Andrej, Roman in Luka preverijo uspešne izkušnje iz drugih društev ter pripravijo predlog za eno od naslednji sej IO.

Anketa o zadovoljstvu članov: Saša za naslednjo sejo pripravi povzetek odgovorov. 

World Sailing Offshore Personal Safety Course: v marcu preverimo interes med člani, na podlagi interesa Saša preveri z organizatorjem potencialni termin v aprilu.

YouTube kanal: Luka doda Youtube kanal na spletno stran (Komunikacija) in objavi povezave na Youtube posnetke.