SJL 2. regata

Druga regata Slovenske jadralne lige (SJL) je bila izpeljana v nedeljo 9.12.2018 dan kasneje kot prva regata SJL. Imeli smo bolj ugodne vremenske razmere kot dan poprej, ko je pihala burja in je zeblo do kosti. Najpogumnejši so jadrali v majicah. Vreme je res služilo jadralskim užitkom. Prelepo sonce v decemberskih dneh, ko se po uri najhitreje skrije izza obzorje. Po 10. decembru sonce vse kasneje zahaja. Da ne bo pomote, najkrajši dan je še vedno 21.12., vendar sončni vzhod kasni vse do 10. januarja, ko se vendarle spet prične dan daljšat tudi v jutranjih urah.
Organizator CleanSport je imel v pričo kratkega dne (hitrega večera) in spremenjlivega vetra obilo skrbi, da izpelje regato do konca. Kljub polurni bonaci in spremembi vetrov od J preko Z do S in spet nazaj na J je organizatorjem uspel popoln dan. Vozili smo kvalifikacije vse ekipe po dva plova. Nato finale dva skrajšana plova in mali finale en plov: dvakrat v orco in dvakrat v krmo.
Glede na treninge in uigrano ekipo smo si obetali ugoden rezultat. Na žalost je en član zbolel, tako da smo morali na hitro poiskat zamenjavo in na novo razporedit posadko. V taki sestavi in nalogah še nismo jadrali in smo se malce lovili na začetku in zasedli zadnje peto mesto. Drugi plov je bil precej boljši in smo uspeli prispet v cilj kot četrti. Sledila je menjava posadk za finale, ki se je zavlekel prvo zaradi menjave vetra in drugič, ko je veter pojenjal. Po finalnih plovih je bilo še ravno prav časa za mali finale. Spet smo menjali posadke in barke. Veter se je spet dvignil za manj izkušene še preveč. Po dobrem startu in obratu na privetrni boji smo prispeli kot drugi na zaveterno bojo. Dovolj elegantno nam je uspelo spustiti genaker tik na boji in zaviti v orco. Vendar smo delali račun brez krčmarja. Flok ni hotel do vrha ker se je dvakrat omotal okoli prednje napone in smo ga morali prvo spustit dol, ročno odvit in sper dvignit. Izgubili smo eno mesto v drugi planki je šlo bolje in smo obdržali tretje mesto. Na koncu smo bili 9. od desetih jadrnic.

Rezultati:

Kvalifikacije

Finale in mali finale
Na drugi regati SJL so se trudili:
Dejan Volk, Franjo Antončič, Luka Krivec, Ivan Franinović, Tilen Volk
Po spominu spisal Dejan