Občni zbor JK Odisej 2017 – poročilo

Občni zbor je bil v četrtek, 16.2.2017 ob 18:00 v veliki dvorani ČS Dravlje.
Leto je minilo in v veselje in dolžnost nam je pripraviti ta dogodek. Tokrat nam je bila na voljo prostorna velika dvorana, kjer smo lahko udobno postavili avditorij, omizje predsedstva in najboljše: mize s pogrinjkom.
Predsednik JKO je za vodenje zbora predlagal Elvisa Štembergerja, ki je sestavil še ostalo vodstvo in suvereno pripeljal zbor do zaključka.
Kar v sproščenem klepetu smo počakali, da se zberemo in ugotovimo ali je potrebno število članov že prisotnih za pričetek uradnega dela OZ.
oz-2017-1S polurnim zamikom se je pričel uradni del zbora, ki je bil prav zanimiv, saj je predsednik JKO Luka Renko pripravil in predstavil delo kluba v 2016 letu s prikazom vseh dogodkov s fotografijami in obilico podatkov.

Sledila so suhoparna poročila posameznih organov JKO in dvigovanje rok za in proti njihovem sprejetju.
No, vse je steklo gladko brez komplikacij a nekaj debate je bilo okrog novosti: stimulacija članom za aktivno udeleževanje pri dogodkih je sedaj točkovana in to prinese popust pri članarini v naslednjem letu. Tudi to je bilo sprejeto z odobravanjem velike večine.
Točka razno pa je sprožila debato o potrebi najema sodnika na naši največji regati. Zadeva je primerna za podrobno obravnavo na izvršnem odboru JKO, kar je obljubil predsednik JKO.
Druga pripomba je bila na termin te regate, ki ravno sovpada z običajnim rokom vinske trgatve. A pri tem je druga plat medalje, da je v oktober ne moramo premakniti zaradi pričetka visokošolskega dela. Tako je bila po debati namenjena prednost udeležencem iz vrst študentov in profesorjev na fakultetah in ne prijateljem vinarskega lobija.

oz-2017-2Tako smo prišli do zadnje točke dnevnega reda: zanimive predstavitve naših članov Andreja Kosca in Alenke Babič s potovanja od Jadrana do Španije. Potovala sta z jadrnico »Altopo« (Bavaria 38 Match). Del poti sta prevozila s sopotniki, ostalo pa sama. Potovanje je trajalo več kot 80 dni, dnevnik pa si lahko preberete na altopo.si.

Andrej je opisal kraje in njihove posebnosti, pripravljen je posredovati izkušnje s posameznih sidrišč. Za to, da ni bilo enostavno in dolgočasno pa sta poskrbela tehnika in vreme.

Težlogo_altopo_jadramo-300x80ko je v nekaj vrstah strniti to, kar sta prikazala Alenka in Andrej, najbolj srečni smo bili tisti, ki nam je uspelo priti na OZ in prisluhniti vsemu.
Za zahtevne pomorščake pa je Andrej še dolgo odgovarjal na posamezna vprašanja po predstavitvi v družabnem delu srečanja, ki se je zaključilo s prijetnim vzdušjem.

Povezave do vseh gradiv, zapisnika in liste prisotnosti.

Zapisal Miro Krajnc, sekretar JKO