Pomladni družabni plov 2016

Nekaj dni pred pomladnim družabnim plovom JK Odisej 2016 je bila vremenska napoved izredno slaba. Verjetno je bil to tudi razlog, da so se skupnega plova udeležile le 3 jadrnice. Vendar se je tudi tokrat izkazalo, da imajo pogumni srečo in vreme nas je nagradilo z obilo sonca in rahlim vetrom.
Najbolj neučakani smo v Bunarino prispeli v četrtek, okoli 11 ure. V petek dopoldan smo v sončnem vremenu in skoraj brez vetra odpluli proti Susku. Prečenje kvarnerja je bilo mirno. Okoli 16 ure smo se, Stane s Sušco, Milan s Cometom 36 in jaz z Elanko 31S privezali v mandraču na Susku. Po kratkem oddihu smo se okrepili z dobrotami, repki velikih kozic na žaru, ki smo jih zalili s čudovitim “zagorcem”. Nato je sledil ogled otoka.
V soboto smo pri SV vetru 6-10 vozlov odjadrali v smeri Lošinja. Med jadranjem v lošinjskem zalivu, pri rtu Poljana, nas je Stane obvestil, da mosta v uvali Privlaka, kjer smo nameravali prečiti, ne odpirajo zato smo se obrnili proti Iloviku, kjer smo se privezali za bojo in spekli orade za, lačno, 11 člansko posadko. Po kosilu smo ob rahlem SZ vetru prispeli v uvalo Sonte na Cresu. Sledile so mesnine na žaru, “zagorc”…spanje.
Stane dviguje glavno jadro, morda mu bo potem uspelo prehiteti Milana?V nedeljo zjutraj smo prečili osorsko ožino. Pred mirnim prečenjem Kvarnerja smo se severno od rta Abis okrepili s testeninami s šparglji. Tukaj nas je ujela rahla plohica in to je bilo tudi vse od napovedanega obilnega deževja :).
Pripravil: Marko Pleteršek