Občni zbor JK Odisej, 28.januar 2014 – reportaža in slike

Če je zima letni čas, ko se jadralci nekoliko manj odpravljamo na morje, je zato to čas, ko ga pogosto namenjamo načrtovanju prihodnjih dogodkov, druženju, izmenjavi izkušenj in klepetu. Občni zbor JK Odisej vedno mine v takšnem duhu, zato smo se mnogi veselili tega dogodka že zaradi tega, da bi se ozrli za nazaj in naredili nekaj načrtov za naprej.

Občni zbor je vedno priložnost, da ob formalnostih, ki jih zahteva izvedba občnega zbora, prisluhnemo še kakšnemu jadralnemu doživetju.  V letošnjem občnem zboru smo gostili Olgo in Sreča Pusta.

Njun letošnji nastop smo številni dočakali s cmokom v grlu. Živo  se spomnimo, kako je v zadnjem dnevu jesenske regate JK Odisej 2012 završala novica, da sta zakonca Pust imela nesrečo in havarijo, ob kateri se je njuna jadrnica potopila, Olga in Srečo Pust pa sta se uspešno rešila, nepoškodovana.

Takrat smo si le predstavljali kakšna je to groza, ko jadralec ostane brez svoje jadrnice, ki ni samo plovilo, ampak tudi dom. Opise takratnega dogajanja smo lahko prebrali v različnih prispevkih na spletu. Na voljo so bili tudi fotografski in video posnetki. A to je še vedno malo v primerjavi z v živo izgovorjenimi besedami neposredno prizadetih.

Občni zbor je odprl Milan Grad.

Slika_01

Predno bi občni zbor začel s formalnim delom, je Milan predal mikrofon Sreču in Olgi Pust, da s svojimi besedami opišeta sladke in grenke jadralne izkušnje iz leta 2012.

Srečo je v nekaj stavkih opisal jadralno ruto, ki jo je njuna jadrnica Ciao takrat imela. Podrobno je opisal tudi nesrečo, katere konec je bil potopitev njune jadrnice.  Kljub boleči izgubi se Olga in Srečo nista predala malodušju, ampak sta regato ARC Worild nadaljevala z jadranjem na tujih jadrnicah. Ko sta prispela v Južno Afriko, se je Olga vrnila v Slovenijo, Srečo pa je nadaljeval jadranje na drugih jadrnicah in sklenil svoj  jadralni krog okoli sveta…

Slika_02

Temu predavanju  je sledil formalni del občnega zbora JK Odisej.   V sliki in besedi si poglejmo  nadaljevanje:

Sekretar  Miro   je  medtem že vneto pobiral članarino …

IMAG1128

In nato je  naredil pregled ,  uredil  trenutno člansko listo….

P1040803

Člani  in prijatelji kluba JKO, ter simpatizerji so se  udobno posedli  v naslanjače…

P1040800

Delavni  predsednik  OZ  Andrej  s svojimi pomočniki  prične z  vodenjem zbora…

P1040804

Predsednik prejšnjega mandata Milan  poda vsa poročila o preteklem delu JKO…

IMAG1130

Novoizvoljeni predsednik JKO  Srečko (na spodnji sliki desno) predstavi vizijo kluba, cilje,  predvideni koledar  aktivnosti  in finančni  načrt  delovanja  jadralnega kluba…

Kolega Lado (na spodnji sliki levo) predstavi  program pohodništva in izletov….

P1040806

Številni  prisotni člani  in prijatelji kluba JKO,  vneto poslušajo  predstavljene vsebine,  poročila, programe za prihodnost, skratka kako naprej  …

P1040807

Milan je podelil petim ustanovnim članom plakete z nazivom

»častnega člana JKO »

za dolgoletno članstvo in aktivno vlogo pri delovanju v klubu…

P1040810(1)

Danilu pa kar na delovnem mestu

IMAG1138

Ekipa se predstavi,  izvoljeni organi v delavna telesa vodenja kluba JKO;  žal zaradi odsotnosti na sliki manjkata dve osebi Darja in  Samo….

In za konec,  kot vedno   druženje,  odkriti pogovori, izmenjava mnenj, in seveda pogostitev…

Tekst in slike smo prispevali:

Zlatko Matič

Boris Smirnov

Srečko Škrlec

Album vseh fotografij skupaj