Razpis regate ”JKO – Mini 12 – 2013” Bohinj 24. 8. 2013

Ime, datum, kraj in organizator regate

IME REGATE: JKO – Mini 12 – 2013
DATUM REGATE: Sobota 24. 8. 2013
KRAJ REGATE: Bohinjsko jezero

ORGANIZATOR: Jadralni klub Odisej

Pravila in potek regate

Regata bo potekala skladno z Jadralnimi regatnimi pravili 2013-2016 (ISAF) in dodatnimi regatnimi pravili za  jadrnice razreda MINI 12. Barke so enosede, med regato se bosta uporabljala glavno jadro in flok.

Tekmovalce v jadralnem športu vodi skupek pravil, ki se upoštevajo ter uveljavljajo in kjer je osnovno načelo športno vedenje in poštena igra. Tekmovalec se sam odloči ali bo sodeloval na regati in tekmovanje tudi nadaljeval ob spremenljivih vremenskih razmerah.

Potek regate bo odvisen od števila udeležencev in razpoložljivega števila bark (predvidoma 16). Organizacijski odbor bo detajlni potek regate predstavil na sestanku krmarjev pred regato. V vsakem primeru pa si bomo prizadevali izvesti čim večje število kratkih plovov (po cca. 20 minut), med katerimi si bodo udeleženci po predhodnem žrebu izmenjavali barke. V primeru velikega števila udeležencev bomo po kvalifikacijskih plovih izvedli plove v finalni in tolažilni skupini.

Regata bo potekala na regatnem polju na Bohinjskem jezeru, v bližini gostišča Pod skalco. Regatno polje bo določil organizacijski odbor, v skladu z vremenskimi in vetrovnimi razmerami in trenutnim plovnim režimom na jezeru.

Zbor udeležencev in priprava bark bosta potekala med 9:00 in 9:45. Sestanek krmarjev bo ob 10:00 v gostišču Pod skalco. Štart prvega plova predvidoma ob 11:00.

Eventualne pritožbe sprejema sodnik tekmovanja ustno, neposredno po zaključku vsakega plova. Kavcije ni. Sodnik in regatni odbor pritožbo obravnavata in razrešita takoj.

Udeležba, prijave in prijavnina

Tekmujejo lahko člani in simpatizerji Jadralnega kluba Odisej, ki obvladajo osnovne jadralne veščine in regatna pravila, se z jadranjem ukvarjajo rekreativno ali tekmovalno in so dopolnili 15 let starosti.

Prijavite se na elektronskem naslovu: [email protected]  do 21.8. 2013. tako, da pošljete elektronsko sporočilo z naslednjo vsebino: Prijavljam se na regato JKO-Mini12-2013. Potrjujem, da sem prebral razpis regate in se z njim v celoti strinjam.

S poslano prijavo z ustrezno vsebino na zgoraj omenjeni naslov vsak udeleženec regate potrjuje, da bo tekmoval na lastno odgovornost ter da za škodo na plovilih ali v primeru poškodb ali smrti udeležencev v nobenem primeru ne bo bremenil organizatorja. V primeru nastale škode na plovilih bo poravnal škodo v dogovoru z lastnikom flote. 

Prijavnino v višini 35 EUR udeleženci plačajo na dan regate organizacijskemu odboru med 9:00 in 9:45 v  gostišču Pod skalco. Članom JK Odise s plačano članarino za leto 2013 klub subvencionira prijavnino v znesku 10€. V prijavnini so zajeti: Celodnevni najem jadrnic, organizacija regate in sojenje, pokali in kosilo (jadralski meni) Pod skalco.

Nagrade

Prvo, drugo in tretje uvrščeni tekmovalci prejmejo pokale.

Regatni odbor:

France Najdič

Boštjan Podobnik

Lado Brence

Zapisal:

Milan Grad

V Ljubljani; 11.8. 2013