Vabilo na Izlet – Posebnosti Notranjskega Krasa

Pozdravljeni  jadralci – hribovci.

Letošnja prva skupna hoja v hribe, ki je po letnem planu JKO,  se nam približuje. Ponudba je enaka kot jeseni 2011, ko smo se zasneženega Snežnika lotili samo štirje.

Vabim vas, da istega dne obiščemo dve do tri posebnosti Notranjskega Krasa.

Planoto Snežnik, kamor se bomo povzpeli, v park Škocjanske jame spustili in v Betanji kraških dobrot naužili.

Spodaj opisanega dogodka se bomo udeležili na lastno željo, v lastni režiji in na lastno odgovornost. Da boste primerno pripravljeni, upoštevajte navodila in nasvete.

Kdor želi, naj pride ob znanih pogojih v soboto 31. marca  2012 na avtobusno postajališče in parkirišče pri Dolgem mostu v Ljubljani na Viču. Odhod iz zbornega mesta bo točno ob 0730.

Prevoz bo v lastni režiji in medsebojnem dogovoru.

  • Peljali se bomo mimo Postojne,  skozi Pivko, čez Knežak in v Ilirski Bistrici zavili proti turističnemu centru na Sviščakih. (1242m)  Glej Planinec.si.  Na Sviščakih bomo parkirali vozila in od tu dalje sledili markacijam po cesti, ki se konča na gozdni meji pod vršnim delom Snežnika. S konca ceste se pot vrne poševno desno na sedlo med obema vrhovoma. Z njega bomo v nekaj minutah pri koči na glavnem vrhu našega pohoda na Snežnik. (1797m)
    Višinska razlika: 550 metrov
    Zahtevnost: Lahka in označena pot
    Čas hoje:
    Sviščaki – konec gozdne ceste: 1 ura
    Konec gozdne ceste – vrh: 30min-1 ura.

Vrnili se bomo po isti poti.

  • Ogled parka  Škocjanske jame lahko opravimo skupaj ob 1530.  Za eno urni ogled je predvidena vstopnina po spodaj navedenem ceniku.
Vstopnina15,00 EUR
Upokojenci11,00 EUR
Študenti11,00 EUR
Otroci, dijaki7,00 EUR
  • Po ogledu Škocjanskih jam, bo okoli 17 ure na vrsti kulinarika. Blizu se nahaja gručasto kraško naselje Betanja, kjer v vasi stoji turistična kmetija Pr´Betanci.

Ker bo potrebno rezervirati prostor, mi prosim do petka 30. marca  2012, do 14 ure sporočite  svojo morebitno udeležbo na gsm št. 041 652 648 ali na e- naslov; [email protected] .

V primeru, da bo izpod oblakov deževalo ali snežilo, bomo Snežnik obiskali 7. aprila 2012. Morebitne spremembe v zgoraj navedenih informacijah,  bom pravočasno objavil na spletni strani Odiseja.

Veselim se druženja z vami.

In še en pozdrav.

Ljubljana 20. marec 2012                                                                                                                                    Lado Brence