ZAPISNIK 2023 – 6. seja JK Odisej

Datum: 19. 6. 2023, od 18:00, ČS Dravlje 

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Franjo Antončič, Boštjan Podobnik, Luka Renko, Roman Čemažar DO: Zlatko Matič, Andrej Gogala
NO: Milan Grad

1. Stanje članstva
Do sedaj je bilo vplačanih 115 članarin. 

SKLEP 23-07: IO sprejme novega člana s člansko številko 569.

2. Pretekli dogodki
28. pomladanska regata: 9 jadrnic, 52 udeležencev + 3 (Stipe, Denis, Marijan), 1 jadrnica odpovedala na koncu (zdravstveni razlogi), v zadnjem trenutku potrebna menjava sodniške barke in sodnika. Super vreme, Stipe naredil super trening, na regati v dveh dneh izvedli 6 plovov. Super tudi družabni del in zaključna večerja.
Finance: ni še končno (čakamo na račun), ca. 100-150 EUR plusa, sofinanciranje JKO ni bilo potrebno. Saša pripravi končno finančno poročilo, poročilo o dogodku in objavi posnetke Stipeta.

JKO klubski piknik: na Brdu na kmetiji, super lokacija in hrana, veliko športa (igre brez meja). 20 udeležencev na dogodku. 30 prijavljenih, od tega ena lažna prijava za 7 oseb in 5 napačnih prijav (2 menija za 1 osebo). Saša pripravi poročilo o dogodku.
Finance: 252 EUR minusa iz prijav, ki niso bile realizirane.
SKLEP 23-08: Klub krije minus dogodka. V bodoče prijavnine zbiramo pred dogodkom in preverimo prijave s potrditvijo (Zlatko se je javil, da naslednje leto pokliče vse prijavljene za potrditev prijave).

3. Prihajajoči dogodki
Zajadraj z nami: predvidoma v septembru. Luka pridobi nadomestni termin.

Jadranje v Grčiji: 2 jadrnici, vse pripravljeno. Plan Atene-Kikladi, odhod 7.7. Vodja dogodka Marko K in Dušan M.

Regata Mini-12: regata v začetku septembra (predvidoma 9.9.). Sredi avgusta potrdimo termin in objavimo razpis. Vodja dogodka Franjo.

Jesenska regata: Franjo ima ponudbo od Sandre/Žut (juha, rižota, gl.jed, 1l vina na posadko) in ponudbo za Hramina – zaključna večerja. Zlatko preveri, ali lahko dobimo manjši meni za manj denarja.
Udeležba: imamo eno odpoved regate, imamo kandidata za nadomestilo. En kandidat iz Loka Timing bi se udeležil naše regate.
Luka naredi finančno projekcijo s točnim številom prijav in oceno stroškov.

4. Razno
Darilo za člane: potrjen predlog torba iz Kitajske, Luka preveri za večjo + potisk.
SKLEP 23-09: Potrjeno naročilo za 150 torb, prevoz z ladjo in uvoz preko špediterja (carina+ddv). Sprejet dogovor glede prispevka za člane in polno ceno za nečlane, dodatni kosi. Prispevke določimo, ko bodo znani končni stroški. 

Jadrnice za jesensko regato 2024:
SKLEP 23-10: Bavaria 41C iz Hramine je flota za prehodni pokal 2024. Luka pripravi prijavnico in pošlje ponudbo s pozivom članstvu.

JKO upravičenec do donacij dohodnine: pogoje imamo, predloge/primere imamo.
SKLEP 23-11: JKO odda vlogo. Saša pripravi predlog vloge.

Pravila JK Odisej: zadnji dve spremembi pravilnika nista bili registrirani pri UE, predlog Saše, da pripravimo predlog pravil z vsemi neregistriranimi spremembami in jih vložimo pri UE za registracijo.
SKLEP 23-12: predlog sprejet, Saša pripravi osnutek pravil kot nov čistopis. 

Volitve v organe 2024: Andrej pripravlja z Jankom Lahom pravilnik za evidentiranje kandidatov. Na septembrski seji potrdimo pravilnik in določimo volilno komisijo.