ZAPISNIK 2023 – 3. seja JK Odisej

Datum: 20. 3. 2023, od 18:00, ČS Dravlje 

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Franjo Antončič, Luka Renko, Elvis Štemberger, Roman Čemažar, Boštjan Podobnik 
DO: Zlatko Matič

  1. Stanje članstva
    Do sedaj je bilo vplačanih 111 članarin.

SKLEP 23-02: IO sprejme novega člana s člansko številko 563.

  1. Pretekli dogodki
    Skupščina JZS: volilna skupščina, sicer pa pokal je lani zelo zamrl, podobno tudi Seascape 18 monocup.
    Virtualna regata JKO: 9 udeležencev, zanimivi boji, zmagal Roman Čemažar. Roman pripravi kratko poročilo.
    Predavanje regatna pravila (Andraž Koželj): 3 ure brez predaha, zelo izčrpno in zelo pozitivni odzivi. 25 udeležencev. Boštjan pripravi kratko poročilo, Luka objavi povezave do posnetkov na spletni strani in pošlje video ter predstavitev vsem prijavljenim udeležencem. Povezave do predavanj komuniciramo samo v okviru kluba.
  1. Prihajajoči dogodki
    Otvoritveni plov: 40 udeležencev, v sredo zbor, v četrtek iz Zadra proti severu.
    MOB predavanje: 7.4. ob 18h v ČS Dravlje, Saša pripravi vabilo in prijavnico, preveri tudi zanimanje za trening Offshore Personal Survival Course med člani (kandidati).
    Seminarji za skiperje: Obnovitveni tečaj teorija: kandidati prijavljeni, izvedba Milan ali Marko, vabilo v pripravi. Nadaljevalno-regatni: odpovedano, ker ni bilo dovolj kandidatov za prvomajski termin. Začetno nadaljevalni tečaj: dva termina že polna (13.5. – 19.5. – dva tečaja).  
    Ogled podjetja Seascape: četrtek 13.4. ob 16:30, Luka pripravi vabilo in prijavnico.
    Regata Mini-12: jadrnice so že v vodi, 22.4. ali 23. 4. možen prvi termin. Franjo se odloči, ali je izvedljiv. Druga opcija je Zajadraj z nami v aprilu, v primeru lepega vremena. Luka in Franjo predlagata dogodek v aprilu glede na vremenske razmere.
    Vodja dogodka za jesensko regato: Luka bi rad našel naslednika za vodjo jesenske regate, predvsem nekoga, ki ni skiper na dogodku. Predlogi: Roman za zabavni program, Franjo za finance. Luka opravi pogovor s par kandidati. Na naslednji seji dogovorimo ekipo za organizacijo in določimo akvatorij.
  1. Razno
    Finančne konstrukcije JKO dogodkov: Na naslednji seji IO obravnava finančno konstrukcijo vseh jadralskih dogodkov v letošnjem letu. Luka in Saša pozoveta izvajalce za želene podatke.
    Komercialne ponudbe: na JKO prejemamo komercialne ponudbe na temo jadranja.
    SKLEP 23-03: IO obravnava vse morebitne prejete komercialne ponudbe, ali so v skladu z usmeritvami JKO in sproti odloča, ali jih je smiselno posredovati članom JKO.
    Anketa o zadovoljstvu: 18 odgovorov na anketo, večinoma pozitivni odzivi. Predlogi: dnevni debrief za skiperje na regata (a la Stipe), vključevanje novih članov (bolj aktivno delo z njimi), druženje, izlet v hribe, piknik, nove destinacije za družabne plove, nove teme predavanj (organizacija posadke, izvedba manevrov v okviru ekipe, jadranje v nevihtnem morju, kuhanje na jadrnici), ideje za klubsko darilo – naj bo kvalitetno, uporabno. Luka preveri opcijo za klubsko darilo.