Karpo na Rolex Middle Sea Race – vabilo (3.2.2023 ob 19h)

JK Odisej je v svoje vrste povabil Maksa Vrečka, skiperja in lastnika jadrnice Karpo, ki se je letos s posadko jadrnice Elan 450 Karpo iz JK Loka Timing letos udeležil 43. izvedbe regate Rolex Middle Sea Race.

Regata s ciljem in startom na Malti spada med klasične svetovne offshore regate. Na 606 NM dolgi preizkušnji jadrnice objadrajo Sicilijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Letošnji Rolex Middle Sea Race je upravičil sloves ene izmed najtežjih klasičnih regat, letos predvsem zaradi šibkih vetrov in brezvetrja, s katerimi so se posadke borile več kot 8 dni. Polovica udeleženih jadrnic regate ni zaključila, posadka Karpa pa je vztrajala, zdržala psihološke pritiske in prišla v cilj. Dosegla je 9. mesto od 24 bark v IRC 4 in 5. mesto od 15 bark v ORC 4.

Med predavanjem nam bo Maks s pomočjo fotografij in video filmov prikazal in opisal njihovo »odisejado« iz matične marine do Malte, dogodivščine med samo regato in pot nazaj, skupaj s podrobnejšo analizo priprave in izvedbe regate.

Maks bo z veseljem odgovoril tudi na vaša vprašanja.

Predavanje bo v petek, 3. februarja 2023 ob 19:00 v mali dvorani Četrtne skupnosti Ljubljana Dravlje na Draveljski 44 v Ljubljani.


Zaradi omejenega števila mest prosimo za predhodno prijavo.