30. jubilejna regata za prehodni pokal JK Odisej in memorial Srečka Škrleca – poročilo

Letos smo v JK Odisej organizirali jubilejno 30. regato za prehodni pokal JK Odisej. Tokrat smo tekmovali na jadrnicah Bavaria Cruiser 41S in 40S (monotip, 12 jadrnic) in pa v open konkurenci (dve jadrnici).

Vremensko napoved smo spremljali cel teden in napovedan močan jugo in padavine ravno niso obetale najboljše pogoje za ugodno izvedbo dogodka. Zaradi tega smo v organizaciji pripravljali nekaj alternativnih scenarijev, kar se je izkazalo za dobro.

V soboto smo prevzeli jadrnice, žal pa smo jih dobili dokaj pozno, tako da trening plova nismo organizirali – samo tri jadrnice so odšle na morje in v močnem jugu preizkusile opremo. Zato pa smo zvečer imeli veselo druženje ob pršutu, siru in vinu na plaži, kjer smo imeli lepo zavetje od močnega vetra.

Zaradi močnega juga v nedeljo smo spremenili program: ostanemo v Pirovcu in ne odpljujemo na Žut, ker so bili veliki valovi v Murterskem morju. Pred marino smo naredili tri plove – palice. Vetra je bilo več kot dovolj, tako da se na kratkem regatnem polju nobena posadka niti ni odločila za uporabo genakerja/spinakerja.

V ponedeljek smo naredili en navigacijski plov izpred Murterja do Žuta. Sledilo je druženje in večerja v konobi Sandra na Žutu. Ekipa LPKF pa je tudi organizirala karaoke tekmovanje med posadkami kar je še popestrilo večer.

V torek smo se prebudili v lep dan, žal pa je bilo vetra manj. Zato smo se z motorji prestavili do otoka Gangaro in odpluli samo en navigacijski plov do pliča Kušija.

Zaključek večera je bil v restavraciji Spalladium v Pirovcu. Ogledali smo si predstavitev zgodovine vseh 30. let jesenskih regat JK Odisej, ki potekajo že od ustanovitve kluba leta 1988. Spomnili smo se tudi na našega Srečka Škleca po katerem se vozi za memorial.

Po predstavitvi pa je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov najboljšim. Prehodni pokal JK Odisej in memorial Srečka Škrleca je osvojila ekipa 42 pod vodstvom skiperja Marka Marinčka.

Rezultati po skupinah

Nekaj fotografij so udeleženci regate prispevali v album.