Zajadraj z nami 2022

Po dveh letih smo končno spet organizirali jadranje za tiste, ki bi radi spoznali ta šport. Kot ponavadi smo najprej 22. avgusta organizirali predavanje o jadranju: spoznavanje opreme, pozicij na barki, osnovne nastavitve jader in varnost. Predavanja se je udelećilo preko 20 udeležencev.

Žal nam je vremenska napoved onemogočila jadranje v Izoli naslednji vikend, zato smo morali dogodek prestaviti na 19. september. Tokrat smo imeli res srečo z vremenom, saj smo imeli dovolj vetra in lep sončen dan. 17 udeležencev se je razdelilo na 4 jadrnice (2x Fareast 28R in 2x J-24), ki so jih vodili skiperji Miro, Ivan, Anže in Luka.

Večina posadk je spoznala vse pozicije na barki, tako da so pridobili izkušnje tako iz trimanja jader, kot krmarjenja in vseh manevrov. Ena barka je potrenila tudi skrajšavo jader, ena posadka pa se je udeležila tudi skupniskega jadranja z nekaj jadrnicami iz Portoroža. Potrenirali smo tudi bočno pristajanje v Bernardinu in na koncu vsi srečno prišli v marino (enega J-24 pa smo malo pošlepali, ker mu je ponagajal motor.

Hvala vsem vam za super izkušnjo, še posebej pa skiperju za vodenje na vodi in predajo poučnih informacij. Takšen dogodek bi res priporočil vsakemu, ki ga jadranje zanima. Mislim tudi, da je primeren za vse; od “izkušenih” jadralcev (vedno se lahko naučijo kaj novega) do tistih, ki na jadrnici še niso stali. Organizacija je bila super, vse je teklo gladko, pa še vreme je bilo idealno. Kaj lepšega se človek sploh lahko spomni za preživljanje septembrske nedelje?

Nik

Udeleženec na jadrnici Fareast 28R

Žal smo bolj malo slikali, ampak nekaj utrinkov je vendarle na voljo v albumu.

Na koncu bi se še posebaj zahvalil vsem skiperjem, ki so prevzeli odgovornost za posadke in so poskrbeli, da smo se vsi imeli fajn in tudi kaj novega naučili.