ZAPISNIK 2022 – 7. seja JK Odisej

Datum: 19.07.2022, od 18:00 – 19:45, gostilna Jurček

Prisotni:
IO:  Saša Javorič, Luka Renko, Franjo Antončič, Boštjan Podobnik, Elvis Štemberger,  Marko Kočila, Roman Čemažar
DO:  Zlatko Matić
NO: Milan Grad, Marko Marinček, Andrej Planinc

1. Stanje članstva
Do danes je bilo plačanih 111 članarin.

SKLEP 22-04: IO sprejme novega člana s člansko številko 553.

Od lani je ostalo še nekaj brezrokavnikov JKO; dogovor, da jih razdelimo novim članom.

2. Jesenska regata za prehodni pokal JKO – 2022

Okvirna udeležba: 12 bark + 2-3 Open + sodniška (80-85 udeležencev).  

Program: Za zaključno večerjo v torek imamo rezervirano Spalladium, Pirovac; Luka pridobi dokončno ponudbo. Za nedeljo imamo opcija Fešta, Žut: malo nad pričakovanim budgetom. Več članov je izrazilo pomisleke glede njihove kvalitete in odnosa. Luka podrobno preveri, ali sta elektrika in voda vključena v ponudbo priveza in pridobi podrobno končno ponudbo; informacijo vključimo v obvestilo skiperjem. Luka preveri še konoba Sandra na Žutu, opcijo priveza in gostilne v Sali (kontakt Zlatko) ter pripravi okvirni budget regate. 

Razpis, Navodila: Luka pripravi predlog razpisa in prijavnice. Boštjan in Luka pripravita predlog navodil (osnova: prečiščena verzija z letošnje Spomladanske regate). Skiperski sestanek predviden za 13.9.2022

Majice: Franjo pridobi ponudbo za majice (M,Ž), predlog: lahki kratki rokavi; na prsih logo JKO, na rokavu napis 30. Regata za prehodni pokal JK Odisej. JKO krije stroške spominske majice za udeležence. Luka doda v prijavnico velikost majice.

3. Jesenska regata za prehodni pokal JKO – 2023

Izbira jadrnice za regato za prehodni pokal 2023 – opcije:

  • Bavaria 41C – Hramina (20 bark), 
  • Bavaria 41S – Biograd (10 bark) + Bavaria 41S – Pirovac (10 bark).

Glede na potrebe, ceno, število bark pri istem čarteristu in možnosti najema za del tedna oz. sodelovanje pri tedenskem najemu smo na podlagi primerjalne tabele (ponudbe Milan) izbrali opcijo Bavaria 41C – Hramina (20 bark; letošnja cena). Do konca septembra je potrebno vplačati 30% najema bark; Milan pošlje obvestilo skiperjem. 

Sprejet je dogovor, da ohranimo tradicijo jesenske regate, pomladansko regato pa načrtujemo na performance barkah (kot npr. First 3 na letošnji pomladanski regati). Preverimo opcijo za First 35 v Trogirju (Milan, Elvis).

4. Razno
8. seja IO bo v ponedeljek, 12.9.2022 ob 18h, predvidoma v ČSD.