29. regata za prehodni pokal in memorial Srečka Škrleca

29. regato za prehodni pokal JK Odisej in memorial Srečka Škrleca smo v letu 2020 morali odpovedati, zato smo se letošnje regate vsi še tako bolj veselili. Na regati se je zbralo 13 posadk v monotip Bavaria Cruiser 41 in ena dodatna posadka za open razvrstitev.

V soboto smo imeli tradicionalno planiran trening plov, ki pa je bil zaradi izgubljenega sidra na regatni barki žal odpovedan. Tako je večina posadk samo opravila prosti trening in preverila opremo.

Nedelja je postregla z zelo malo vetra, ki pa je tudi kar precej spreminjal smer. Tako smo imeli plan narediti navigacijski plov od Murterja proti Zlarinu, ki pa se je zaradi pomanjkanja vetra zaključil že po 6 NM na jugu Murterja. V želji da izvedemo še en plov je sodnik prestavil štart pred otok Tijat in nekaj čez 17h izvedel še en plov okoli Zmajana.

Ponovno je veter začel izgubljati na moči, zato je večina jadrnic prišla v cilj že v globoki temi, nekaj pa jih je ostalo brez uvrstitve (DNF). Zvečer smo se ob pršutu, siru in vinu malo podružili na pomolu v Zlarinu.

Naslednji dan je ponovno postregel z zelo malo vetra, zato smo štartno proceduro lahko izvedli šele po 13h. Zaradi pomanjkanja vetra je bil to tudi edini izvedeni plov.

Zadnji dan pa je končno vetra bilo nekaj več, zato smo najprej opravili krajši plov okoli Tetovišnjaka, potem pa še daljšo navigacijsko regato do Žminjaka. Užitki v jadranju z nekaj več vetra so razveselili tudi vse ekipe.

Zvečer smo v Žminjaku imeli skupno večerjo in pa podelitev pokalov. Prvo mesto v monotip in open konkurenci je osvojila ekipa LPKF1, skiperja Romana Čemažarja. Ekipa je prejela prehodni pokal od prejšnjega zmagovalca Milana Grada.

Rezultati:

Fotogalerija je na voljo tukaj.