1. Virtualna regata JKO J70 – poročilo

Poleg rednih sej IO JKO, ki že nekaj časa potekajo na svetovnem spletu, smo v času epidemije korona virusa izvedli tudi 1.virtualno regato JKO J70. Imela je vse, kar imajo prave regate, torej razpis, skiperski sestanek, regato s treningom in štirimi plovi, zaključno ceremonijo s podelitvijo, uradnega sodnika in celo sponzorja.

Odziv je bil dober – regate se je udeležilo osemnajst JKO skiperjev, boji na virtualnem morju pa so bili zanimivi in napeti. Celoten dogodek je bila prijetna popestritev karantene in priložnost, da smo se člani JKO po daljšem času, ko ni bilo sicer običajnih predavanj za ta čas, spet slišali in ”videli”. Posebej nas veseli, da so se regate udeležili tudi predstavniki najmlajših in najstarejših generacij JKO. Bravo!

Nekatera digitalna orodja, ki smo jih uporabili za obveščanje med regato, so se pokazala kot zelo uporabna (na primer sprotno obveščanje o poteku regate in o rezultatih preko pametnih telefonov). Poskusili jih bomo prenesti tudi v realni svet na naših prihajajočih dogodkih.

Zmagovalec je bil Franjo Antončič (Z vetrom), drugi Boštjan Podobnik (ViTa1 ) in tretji Luka Krivec (LuckyLuke).

Celotne razvrstitve 1. Virtualne regate JKO J70 si lahko ogledate na povezavah spodaj, prav tako posnetke plovov in zaključka regate:
–  REZULTATI 1. VIRTUALNE REGATE JKO J70, 2.5.2020
–  VIDEO POSNETKI PLOVOV in PODELITVE

Posebej bi se rad zahvalil sekretarki Saši Javorič, ki je po tehnični plati celoten dogodek odlično skoordinirala. Upam, da se bomo naslednje leto spet družili na morju namesto na spletu. Vseeno pa načrtujemo, da bomo na en dolg zimski večer speljali 2. Virtualno regato JKO J70. O tem boste pravočasno obveščeni. Over and out.

Vodja dogodka Boštjan Podobnik