ZAPISNIK 2018-6. seje IO JK Odisej

Datum: 6.6.2018, od 17:00 do 18:20 v prostorih ČS Dravlje

Prisotni:

  • IO:  Luka Renko, Andrej Gogala, Miro Krajnc, Dejan Volk, Milan Grad, Nikola Balaban, Ivan Žilič
  • NO: Zlatko Matič
  • DO: Janko Lah

Dnevni red:

  • Pregled članstva
  • Poročila
    1. Predavanje o osnovah jadranja
    2. J24 trening
    3. Zaključek SJL
    4. Družabni plov Istra-Kvarner
    5. Mini-12 trening Kočevje
    6. Dan ČS Dravlje
  • Prihajajoči dogodki: Mini-12 trening in regata, Prehodni pokal
  • Razno

1. Pregled članstva
Sklep 1: V članstvo se sprejmeta nova člana s člansko številko 491 in 492.

Do danes je vplačanih 85 članarin.

2. Poročila
Predavanje o osnovah jadranja (Luka Renko). Predavanja se je udeležilo približno 20 udeležencev, odzivi so bili zelo pozitivni. Obstaja vprašnje, ali ga je možno oklestiti, da nebi bilo vsebinsko preobširno. Za naslednjič bi bilo super, če bi lahko imeli na voljo model jadrnice. Prezentacijo bi mogoče poslali prijavljenim vnaprej, nekaj dni pred predavanjem.

J24 trening (Miro Krajnc). Poročilo je objavljeno na spletni strani. Zasedba je bila odlična, vseh 6 jadrnic, ki so bile na voljo, je bilo zapolnjenih. Vreme je bilo idealno, najprej je zapihal šibak veter, nato je pojačal in končalo se je z nevihto. Tečajniki so lahko dobro videli, kako vremensko odvisno je jadranje.

Zaključek SJL (Luka Renko). Zadnja regata je minila v spremenljivem vremenu in ob zmanjšanem številu plovov. Po koncu regate je sledil družaben dogodek z razglasitvijo končnih rezultatov lige. Najboljše tri ekipe bodo tekmovale v evropski ligi. Za naslednjo sezono je udeležbo že potrdilo 11 od 12 ekip. Mogoče se flota poveča še za dve jadrnici.

Družabni plov (Luka Renko). Zlatko je pripravil poročilo, ki je objavljeno na spletni strani. Plov je minil ob dobrih pogojih. Nevihtno vreme je bilo samo v okolici, večinoma na kopnem. Plovu se je med Červrjem in Puljem pridružil tudi Miro s Trobentico.

Mini-12 (Andrej Gogala). Na dogodek se je prijavilo 18 udeležencev. Zaradi prekrivanja s Seascape dogodkom na isti dan se je nato 5 prijavljenih udeležilo slednjega. Vreme je bilo izvrstno, vetra mogoče za malenkost premalo. Ob zaključku je bila izvedena tudi regata. Na dogodku sta se dva udeleženca odločila za članstvo v klubu.

Dan Četrtne skupnosti Dravlje (Ivan Žilič). Udeležili smo se predstavitve ob Dnevu ČSD in obiskovalcem predstavljali dejavnost kluba.

3. Prihajajoči dogodki
Mini-12 trening in regata (Andrej Gogala): Kolegi iz Bohinja se ne odzivajo, zato obstaja možnost, da bo tudi ta dogodek na Kočevskem jezeru. V kratkem je potrebno določiti točen termin, predlagan je vikend, 25. oz. 26. Avgusta.

Prehodni pokal (Luka Renko): prejeli smo dodatno prijavo, posadko barke Pozejdon iz Ptujčanke. Boštjan Podobnik se zanima za izvedbo službenega team buildinga z dvemi jadrnicami. Potreben je razmislek glede lokacije zaključne večerje, saj Tkon ni najprimernejša lokacija za tiste, ki se po regati vračajo domov. Alternativa bi bila mogoče Kukljica ali Sukošan/Bibinje.

4. Razno
Član JKO se odpravlja na jadranje čez Atlantik. Na poti (Jadran, Sredozemlje) išče člane posadke.

Podjetje Sailing Point je pripravilo ponudbo za dva modela Spinlock rešilnih jopičev, modela Deckvest Lite in Deckvest Lite+. Popust nudijo ob naročilu 25 kosov.
Sklep 2: Klub subvencionira nakup v višini 10 EUR.

Regata “16. Konjičanka” se je odvijala med 30.5 in 2.6. A. Gogala se je dogodka udeležil in s posadko so zasedli 6. mesto. Regata je vsebovala ogrevalni (pršut) plov in v dveh dneh nato še 5 tekmovalnih plovov. Do sedaj so terminsko sodelovali z Velenjčani, s katerimi so skombinirali tedenski najem. V prihodnjem letu najverjetneje z Velenjčani več ne bodo sodelovali v tem terminu, zato bi bilo z njimi za predebatirati glede možnosti sodelovanja.

Sedma seja 2018 – IO JKO bo predvidoma v sredo, 5. septembra 2018 ob 18:00 v prostorih ČS Dravlje.

Ivan Žilič, sekretar JKO