1. regata JK Odisej na Fareast 28R – razpis

KRAJ IN ČAS DOGODKA
Izola, nedelja, 8. april 2018

ORGANIZATORJA:
Jadralni klub Odisej, Stegne 21, 1000 Ljubljana
CleanSport d.o.o., Tomažičeva 4a, 6310 Izola

RAZPIS REGATE

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Regato organizira, vodi in daje informacije organizacijski odbor v sestavi: Ivan Žilič (vodja dogodka) in Matej Rakar (vodja regate).
Organizacijski odbor lahko zaradi slabega vremena, pomanjkanja vetra ali kakršnega koli drugega vzroka, ki neposredno vpliva na varnost ali poštenost tekmovanja, regato: skrajša, odloži, razveljavi ali odpove.

PRAVILA

Regata bo potekala v skladu z Jadralnimi regatnimi pravili World Sailing za obdobje 2017 – 2020, tem razpisom in regatnimi navodili.

PRAVICA UDELEŽBE

Na voljo je 6 monotip jadrnic Fareast 28R. Posadka mora šteti 4 do 6 oseb.
Pravico udeležbe na regati imajo posadke, katerih vodje ekipe (v nadaljevanju: skiperji) so člani JK Odisej s plačano letošnjo članarino. Skiperji, ki niso člani JK Odisej, se s posadko lahko udeležijo regate, če po koncu prijavnega roka ostanejo proste jadrnice.
Ob večjem številu prijav od števila jadrnic, se upošteva vrstni red prijav in plačil prijavnin.

PRIJAVE IN PRIJAVNI ROK

Prijavnico za regato za celotno posadko izpolni skiper, preko elektronske prijave, najkasneje do torka, 3. aprila 2018 do polnoči.
Skiperji, nečlani JK Odisej, lahko prijavijo svoje posadke vse do sestanka skiperjev 8. aprila 2018 ob 9:00, če je na voljo še kakšna jadrnica.

REGATNA NAVODILA

Na dan regate na sestanku skiperjev v prostorih JK Burja v Marini Izola ob 09:00 uri se bo proučilo regatna navodila in z žrebom dodelilo jadrnice. Vse posadke naprošamo, da prispejo do navedene ure, saj bomo v primeru ugodnga vetra takoj po sestanku odšli do bark in pričeli s plovi.
Zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov, podelitvijo nagrad ter pogostitvijo, bo potekala v roku ene ure po predaji jadrnic vodji regate. Lokacija podelitve nagrad in zakuske bo javljena naknadno.

DOKUMENTI

Skiper jadrnice mora na zahtevo organizatorja predložiti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna ter veljavno tekmovalno izkaznico nacionalne jadralne zveze. Odgovornost za verodostojnost podatkov nosijo skiperji. V primeru ugotovitve, da je skiper brez ustreznih dokumentov, se jadrnico diskvalificira.

TEKMOVALNA OPREMA

Organizator zagotavlja jadrnico Fareast 28R z veljavnim plovnim dovoljenjem oziroma z vso dokumentacijo v skladu s predpisi.
Takoj po skiperskem sestanku bodo le-ti jadrnice prevzeli in jih pripravili za regato ter morebitne nejasnosti ali pomanjkljivosti reševali z vodjem regate.
Po zaključku regate in vplutju v Marino vsaka posadka preda urejeno jadrnico.

PRIJAVNINA ZA REGATO

Stroški prijave ekipe znašajo 250 € na jadrnico.

Prijavnina mora biti plačana do srede, 4. aprila 2018 na račun Jadralnega kluba Odisej:
Jadralni klub Odisej
Stregne 21, 1000 Ljublajna
TRR: SI56 0203 8005 0281 745 NLB d.d.

V primeru prijave posadke po poteku prijavnega roka (če skiper ni član JK Odisej), se prijavnina plača ob prijavi.
Prednost pri najemu imajo posadke s prej plačano prijavnino.
Prijavnina se bo uporabila za pokrivanje stroškov najema jadrnic, vodenje regate, pogostitve in nagrad.

ODGOVORNOST

Vsaka ekipa in vsak udeleženec regate sodeluje na lastno odgovornost. Vsak skiper organizira in usposobi svojo posadko v skladu z veljavnimi pomorskimi predpisi, s posebnim poudarkom na lastni in skupni varnosti na regati.
Dolžnost in odgovornost vsakega vodje ekipe oz. skiperja sta, da seznani posadko z jadrnico, njeno opremo, predstavi sredstva za reševanje, ter kako se z njimi ravna. Pravica in odgovornost vsake jadrnice je, da se v vsakem trenutku odloči, ali bo nadaljevala z jadranjem ali pa se umaknila iz regate.
Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za materialno škodo ali telesne poškodbe ali smrt, ki bi nastali v kakršnikoli zvezi z regato, bodisi pred, med ali po njej. Sprejem prijave s strani RO ne pomeni, da je RO prevzel odgovornost za varnost udeležene barke med regato.

Veliko športnih užitkov in prijetno druženje
Jadralni klub Odisej in CleanSport
Ljubljana, 13. marec 2018
Organizacijski odbor