Zglisiraj s Seascape 18 – poročilo

Letos smo se odločili, da jadranje na športnih jadrnicah Seascape 18 približamo članom kluba in da mogoče kakšnega od članov privabimo tudi v Seascape Monocup regate. Štefan Žuna se je kot izkušen jadralec na Seascape 18 ponudil kot inštruktor.

V soboto 6.5.2017 se nas je v Izoli zbralo 11 jadralcev. Najeli smo 4 barke Seascape 18 iz novega Seascape Charterja. Andreas in Štefan sta nam pokazala osnove že na kopnem, potem pa smo barke hitro po klančini spustili v morje. S pomočjo nagibanja smo hitro barko spravili v pogon in zajadrali že v marini.

Hitro smo opazili, da barke že pri zelo malo vetra nudijo veliko užitka. Z genakerjem smo dobili že kar lepe hitrosti, vseeno pa je bilo vetra premalo da bi zglisirali. Štefan je ves čas menjal barke, da je tako lahko vse udeležence še dodatno pripravil za boljše upravljanje z barko. Predvsem smo iz potovanih jadrnic že malo razvajeni glede pravilne razporeditve teže po barki, tako da smo kmalu našli pravi naklon.

Po celodnevnem jadranju smo zaključili še z skupno večerjo in obljubo, da se nas bo nekaj probalo udeležiti tudi kakšne regate in da Seascape dogodek še kdaj ponovimo.

Več fotografij je na voljo v albumu. Še enkrat zahvala Štefanu Žuni za inštrukcije vsem udeležencem.