Zgodil se je Občni zbor JK Odisej

Leto 2015 je za nami. Prišel je čas za vsakoletni Občni zbor, ki je vedno priložnost, da se ozremo v leto, ki je za nami in pogledamo, kaj nas čaka v letu, ki je ravnokar začelo.
Tudi letos je Občni zbor bil v dvorani KS Dravlje. Mala dvorana je bila nabito polna. Poleg članov kluba je Občnem zboru bilo navzočih tudi nekaj prijateljev in družinskih članov.

Izvršni odbor kluba je za predsedujočega predlagal Zlatka Matiča. Po tem, ko so bili predlagani in izvoljeni vsi potrebni organi za izvajanje občnega zbora, je občni zbor začel z delom.

Čakajoč na prisotnost zadostnega števila članov smo najprej prisluhnili zanimivemu predavanju našega člana Draga Rutarja, ki je prejšnje leto obiskal Tahiti in jadral v njegovi okolici na jadrnici Calypso lastnice Jasne Tuta. Navzoči smo uživali ob pogledu na čudovite pokrajine. Lepoto posnetkov je (ob nekaj dodatnih komentarjev partnerice Maje) Drago popestril z zanimivimi zgodbami.

Po končanem predavanju je občni zbor nadaljeval z delom. Predsednik kluba Srečko Škrlec je podal poročilo o lansko letnem delu kluba. Poročilo predsednika kluba, disciplinske komisije, nadzornega odbora in blagajnika lahko preberete tukaj.

Ker na delo kluba ni bilo pripomb, so stari organi kluba dobili razrešnico, na kar so za dvoletno obdobje izbrani organi kluba v novi sestavi. Veseli smo bili pomladitve izvršnega odbora, ki je bila očitna tudi na prvi pogled: prejšnji predsednik Srečko Škrlec je prebral natiskano poročilo, novi predsednik Luka Renko je program dela podal s predstavitvijo prek računalnika… Njegovo predstavitev lahko vidite tukaj.

Klub je podelil tudi nagrado in priznanja. Srečko Škrlec je kot nagrado za svoje dolgoletno on intenzivno delo v klubu dobil razgibano fotografijo svoje jadrnice Black Magic na platnu. Na posvetilo so mu se podpisali vsi navzoči člani kluba. Priznanje za prizadevno delo sta dobila Dejan Volk in Miro Krajnc. Posebno zahvalo je dobil Janko Lah.

V klub se je v preteklem letu včlanilo nekaj novih članov. Ob tej priložnosti so se tisti, ki so bili navzoči, predstavili starim članom in obenem prevzeli članske izkaznice.

Zapisnik z občnega zbora lahko preberete tukaj.

Po občnem zboru smo člani prevzelo letošnje klubsko darilo članom – brisače z klubskim logotipom. Sledilo je neformalno druženje, v katerem smo navzoči obujali spomine na dogodke, ki so za nami bodisi nekaj mesecev ali nekaj let ter kovali načrte za dneve, ki so pred nami in so vsaki dan daljši in toplejši…

Ljubljana, torek, 02.02.2016,

Po svojih spominih zapisal Zlatko Matič.