Razpis usposabljanje na J24, Izola 1.3.2014 odpade zaradi premajhnega števila prijav

Za uvod v jadralsko sezono, še posebej za klubsko regato, ki bo dan kasneje na istih jadrnicah v istem teritoriju, te vabim na praktično usposabljanje na J24 pred Izolo, ki bo potekalo v soboto, 1. marca 2014 (med 8:30 in 17:00 uro). Na sami jadrnici bodo do štirje učenci.

Dobrodošli in vabljeni so predvsem novinci in podmladek, ter osebe, ki nimajo ambicij tekmovanja, družinski člani… Potencialni tekmovalci pa bodo dan izkoristili tudi za trening za regato. Trening se bo vršil v režiji kluba JK Odisej in z inštruktorjem Cleanporta zato naprošam izkušene skiperje, da se prijavijo na dogodek kot učitelji-inštruktorji. Glede na prijavljene člane in nivo jadralskega znanja se bo na skiperskem sestanku pred regato določil bolj podroben program usposabljanja.

V razpisu program usposabljanja predvideva:

  • Predavanje o varnosti pri jadranju
  • Skiperski sestanek in žreb plovil pred njihovim prevzemom
  • Priprava plovila za plovbo
  • Usposabljanje na vodi
  • Trening regatnih startov in krajša regata za zaključek

Prijavite se lahko kot ekipa, ali pa kot posameznik. Ekipe bomo sestavili po željah in jadralskem znanju. Ker se dogodek organizira na dan treninga za nedeljsko regato, pričakujemo, da bodo sodelovale tudi ekipe prijavljene za regato, saj bodo v vodi tudi boje. Tako se boste lahko primerjali z izkušenimi ekipami in jih posnemali. Izkušene ekipe pa bodo lahko ocenile znanje tekmecev. Dogodek naj bi bil namenjen tudi druženju na vodi, zato bodo tudi izkušene ekipe »poslale« kakšen napotek ali opozorilo. Trudili se bomo, da bo vse kar najbolj podobno »pravi« regati. Po zaključku je predvidena tudi pogostitev v piceriji Primavera Izola.

Prijavo zase ali za svojo posadko oddaj elektronsko do zasedbe mest. Vodja dogodka je Marko Dolanc, koordinator Dejan Volk in Srečko Škrlec. Dodatne informacije na telefon (051 644 844 Marko), (031 301 571 Dejan) 

Kdor prej pride, prej uživa ugodnosti dostopa do razvoja jadralskih izkušenj.

Prispevek za usposabljanje na osebo znaša 30€ (plačana članarina) ali 40€ (neplačana članarina in nečlani).

Prijavnina mora biti plačana do 15.2.2014 na račun Jadralnega kluba Odisej:

Jadralni klub Odisej

Stregne 21, 1000 Ljublajna

TRR: 02038-0050281745 NLB d.d.

 

Cleanport d.o.o. nam omogoča uporabo do devet J24, enega letečega inštruktorja in postavitev malega regatnega polja.

Zberemo se ob 8.30 v Hangar baru Marine Izola.

Praktično usposabljanje bo potekalo tako, da se bodo po navodilih inštruktorja udeleženci izmenjavali na jadralnih delih krmarja, upravljanje glavnega jadra, genoe in spinakerja. Po zaključku usposabljanja na vodi bo opravljena analiza usposabljanja za nadaljnji razvoj vsakega udeleženca.

Vsebinske aktivnosti usposabljanja na vodi:

  • Priprava posadke (uskladitev terminologije, podelitev in priprava na delovne naloge, priprave jader, vrvi, pripon in jambora, osnove tekmovalnega jadranja…)
  • Upravljanje krmila in komunikacija s posadko v stabilnih, tekmovalnih ali izrednih razmerah (spremljanje in obveščanje o vplivih okolja,…),
  • Dviganje/spuščanje in nastavitve glavnega jadra, genoe in spinakerja v,z ter bočnim vetrom,
  • Upravljanje jader za najkrajšo, najhitrejšo ali najučinkovitejšo jadralno pot,
  • Aktivnosti ob izplutju in vplutju na privez.

Vsak učeči posameznik samostojno zagotovi osnovna teoretična praktična predznanja, potrebna oblačila in obuvala ter pijačo s prehrano za čas usposabljanja.

Znanja in veščine nam višajo jadralsko samozavest ter večajo varnost vseh udeležencev.

Do snidenja na vodi, vas pozdravljam.

Marko Dolanc

vodja dogodka