Razpis regate 8. Zejčkov memorial

8. Zejčkov memorial na J-24

Izola, 1.6. 2013

 

ORGANIZATORJA:

Jadralni klub ODISEJ, Stegne 21, SI-1000 Ljubljana

Cleanport d.o.o., Tomažičeva 4a, 6310 Izola

 

RAZPIS REGATE

 

1.  ORGANIZACIJSKI ODBOR

Regato organizira, vodi in daje informacije organizacijski odbor v sestavi: Boštjan Podobnik (vodja dogodka, 041 776 883), Boris LESKOVAR (vodja regate, 040 514 442), Milan Grad (predsednik JK Odisej)

Organizacijski odbor lahko zaradi slabega vremena, pomanjkanja vetra ali kakršnega koli drugega vzroka, ki neposredno vpliva na varnost ali poštenost tekmovanja, regato skrajša, odloži, razveljavi ali odpove.

 

2.  PRAVILA

Regata bo potekala v skladu z veljavnimi Jadralnimi regatnimi pravili ISAF 2013-2016, navodili iz tega razpisa in regatnimi navodili, ki jih udeleženci prejmejo pred regato na skiperskem sestanku.

 

3.  PRAVICA UDELEŽBE

Na razpolago je 9 monotipnih jadrnic J24. Posadka mora šteti 4 – 5 oseb.

Pravico udeležbe na regati imajo skiperji z ekipami, ki izpolnjujejo pogoje iz 6. točke tega razpisa.

 

4.  PRIJAVE IN PRIJAVNI ROK

Prijave s številom članov posadke oddajte elektronsko na naslov [email protected] do vključno 24.5.2012. Prejeli boste potrditev in TRR za nakazilo prijavnine, ki jo poravnate do vključno 29.5.2012.

Zaradi omejenega števila jadrnic se upošteva vrstni red prijav. V primeru, da bodo že vse jadrnice zasedene, boste prejeli negativen odgovor.

 

5.  POTEK REGATE

Zbor v Hangar baru ob Marini Izola. Ob 09:15 uri skiperski sestanek s preučitvijo regatnih navodil  in žrebom jadrnic.

V primeru dobrih jadralni razmer se predvidoma opravijo štirje plovi v trajanju 20-40 minut vsak.

Zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov ter pogostitvijo bo takoj po zaključku regate spet v Hangar baru.  Pozor: Organizacijski odbor Zejčkovega memoriala tradicionalno ne podeljuje pokalov, medalj ali plaket. Dobrodošla pa je privatna iniciativa, npr. v obliki ročno izdelanih medalj, o čemer se dogovorite z nosilcem dogodka.

 

6.  DOKUMENTI

Skiper jadrnice mora na zahtevo organizatorja predložiti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. V primeru, da se ugotovi, da je skiper brez ustreznega dokumenta, je to razlog za diskvalifikacijo jadrnice.

 

7.  TEKMOVALNA OPREMA

Organizator zagotavlja jadrnico J24 (s spinakerjem) z veljavnim plovnim dovoljenjem in vso dokumentacijo v skladu s predpisi.

Takoj po skiperskem sestanku sledi prevzem in priprava jadrnic na regato s strani skiperjev (ekip). Morebitne nejasnosti ali pomanjkljivosti skiperji rešujejo z vodjem regate, Borisom Leskovarjem, ali njegovimi pomočniki.

Takoj po zaključku regate po vplutju v marino vsaka ekipa preda urejeno jadrnico, kakršno je prevzela. Potencialne škodne primere urejajo skiperji z vodjem regate, Borisom Leskovarjem, ali njegovimi pomočniki.

 

8.  PRIJAVNINA ZA REGATO

Stroški prijave ekipe znašajo 160 € na jadrnico in 10 € na osebo.

Prijavnina se bo uporabila za pokrivanje stroškov jadrnic, vodenja regate, pogostitve in simboličnih nagrad. Pijača na pogostitvi se plača posebej.

 

9.  ODGOVORNOST

Vsaka ekipa in vsak udeleženec regate sodeluje na lastno odgovornost. Vsak skiper organizira in usposobi svojo posadko v skladu z veljavnimi pomorskimi predpisi in še posebej pripravi člane za lastno in skupno varnost na regati.

Dolžnost in vsakega vodje ekipe oz. skiperja je, da seznani posadko z jadrnico, njeno opremo, kje se nahajajo sredstva za reševanje ter kako se z njimi ravna. Pravica in dolžnost vsakega skiperja in posadke je, da se odloči za nastop na regati ali se z nje umakne v skladu z vremenskimi razmerami in lastnimi sposobnostmi, ki zagotavljajo varno jadranje.

Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za materialno škodo ali telesne poškodbe ali smrt, ki bi nastali v kakršnikoli zvezi z regato, bodisi pred regato, med njo ali po njej. Sprejem prijave s strani RO ne pomeni, da je RO prevzel odgovornost za varnost udeležene jadrnice in posadke med regato.

 

Veliko športnih užitkov, ter prijetno druženje nam vsem želita Jadralni klub Odisej in Cleanport.

 

Ljubljana, 7.05.2013

Organizacijski odbor