Zgodil se je Občni zbor JK Odisej 2012

Četrtek, 26.01.2012

Mesec januar je za JK Odisej tradicionalno čas, ko imamo svoj občni zbor. To je priložnost, da se vsi organi JK Odisej po dvoletnem delu ozrejo nazaj in naredijo povzetek svojih dejanj.
Občni zbor je odprl Janko Lah, dosedanji predsednik JK Odisej.
Nekako velja za tradicijo, da se občni zbor začne neformalno, z opisom zanimivega jadralnega popotovanja.

Po otvoritvi občnega zbora je Janko govorniški oder prepustil zakoncema Pust, ki sta nam slikovito podala nekaj svoji izkušenj iz jadranj po širnih oceanih.
Srečko Pust je svoj delež predstavitve podal brezhibno, tako, kot to jadralci odlično znamo: jadrnica je takšna, na njej smo spremenili to in to, sidrali smo tukaj, ujeli smo takšno ribo, valovi so bili takšni…
Morda je ravno zato mnogim izmed nas bil izredno zanimiv pogled na jadranje po takšnih morjih, ki ga je podala Olga Pust. Za svoje besede je sicer dejala, da je to morda »ženski« pogled. Najbrž je ravno zato ta pogled bil izredno zanimiv: oblečeni so tako, prodajajo to, jedli smo tisto, živila smo hranili tako…

Sledil je »formalni« del občnega zbora. Sprejeta so bila poročila o delovanju vseh organov kluba. Nato smo izvolili nove organe kluba, ki bodo vodili delovanje kluba v naslednjem dvoletnem obdobju. Za govorniški oder je nato stopil Milan Grad in v nekaj besedah podal vizijo o bodočem delovanju kluba.

Sledilo je druženje ob prigrizku in kozarčku. Klepet se je razvnel, pogovarjali smo se kje smo bili, kaj smo delali in kaj nameravamo početi letos.

Žal, vse kaže, da je letošnji zbor in druženje bilo zadnje v prostorih podjetja Comtrade. Kje bo naslednji občni zbor? O tem bo več besed ob letu osorej.

[slideshow]

(Pripravil: Zlatko Matič)