Zgodil se je Občni zbor JK Odisej 2011

Četrtek, 27.01.2011

V začetku vsakega leta JK Odisej pripravi občni letni zbor. To je priložnost, da se ozremo za nazaj in se pohvalimo s svojimi dosežki. Obenem takšno srečanje izrabimo za predstavitev progama dela za leto, ki se je šele začelo.

Tako, kot vedno doslej, nam je za občni zbor ljubeznivo dalo svoj prostor v uporabo, podjetje Comtrade na Litijski cesti v Ljubljani. Člani smo se počasi zbirali in pred začetkom občnega zbora sproščeno klepetali.

Občni zbor se je začel z običajnimi formalnostmi. Odprl ga je naš predsednik Janko Lah in občnem zboru predlagal vsa delovna telesa, potrebna za izpeljavo občnega zbora.

Po »uradnem« začetku je sledilo poročilo o delovanju kljuba v preteklem letu. Janko Lah nas je v njem spomnil na vse jadralne in nejadralne dogodke. Sledilo je finančno poročilo in poročila vseh komisij.

Oziranju za nazaj je sledil pogled v naprej. Janko nam je predstavil plan in program dela v letu 2011.

Ko je Boris Smirnov prebral predlog, da naj Dragan Penjalov postane častni član kluba, je ta predlog bil sprejet z glasnim aplavzom.

Leta 2003 smo v organizaciji JK Odisej imeli prvo regato, ki jo je vodil in sodil jadralski sodnik Dragan Penjalov. Pod strokovnim vodstvom jadralskega sodnika se je kakovost regat zvišala. Člani JK Odisej smo Dragana Penjalova sprejeli, ne samo kot sodnika, temveč tudi kot učitelja, ki nas je naučil marsičesa, tako na regatnem polju, kakor izven njega.

Tako je Dragan Penjalov postal najnovejši član našega kluba z izkaznico številka 423.

V svoji zahvali nam je Dragan namenil nekaj besed in nas tako spodbudil v pripravah na jadralne dogodke v letošnjem letu.

Skupščina JK Odisej je vedno priložnost, da nam nekdo izmed naših članov predstavi kakšno zanimivo popotovanje ali jadralni dogodek.

Tokrat nam je Marko Murn predstavil jadranje po Švedskih vodah. Obala, ljudje in morja so tam popolnoma drugačni od tistih, ki smo jih vajeni iz jadranskih prostorov, zato je to predavanje bilo spremljano z velikim zanimanjem.

Skupščini je sledil tradicionalni neformalni del, ko smo se ob kozarčku in sendviču pogovarjali o planih, izmenjevali jadralne izkušnje in hvalili s svojimi dosežki. Zimski, januarski večer, je kot nalašč za takšne pogovore o dogodkih, ki skozi žile poženejo kri in nam dvignejo optimizem, kajti – jadralna sezona je pred nami…

Pripravil: Zlatko Matič