ZAPISNIK

06.09.

Zapisnik prednovoletnega strokovnega srečanja članstva Jadralnega kluba

Strokovno srečanje je bilo v ponedeljek, 18.12.2006, od 18.00 – 22.30 ure, v prostorih Gostilne Stegne, Stegne 13c, v Ljubljani.

Prisotni:  pribl. 60 članov od vseh povabljenih članov JKO
Razširjeno:  
Opravičili: Dejan Volk, Igor Simončič, Darko Mislej in Matjaž Zaletel

Dnevni red:

  1. nagovor predsednika kluba JKO Mirka Ivančiča o načrtih delovanja kluba v letu 2007
  2. predstavitev prečenja Atlantika Mirana Kaplja z multimedijskimi sredstvi
  3. predstavitve regatnih dogodkov s slikovnim materialom v letu 2006 s strani nekaterih članov JKO
  4. podelitev priložnostnega darila - jadralne opreme članom JKO
  5. zakuska
  6. neformalni pogovori o dosedanjem delu kluba
  7. razno

Pod 06.09.1

Predsednik kluba Mirko Ivančič je prisotne pozdravil, jim na kratko predstavil dosedanje aktivnosti kluba, predvsem pa nanizal in obrazložil planirane aktivnosti in termine za jadralne dogodke (regate) za prihodnje leto. Ob enem je izpostavil razpravo in sklepe zadnje 8. seje Izvršnega odbora JKO, razširjene z Regatnim odborom JKO, Nadzornim odborom JKO in Disciplinskim odborom JKO. Na koncu je zaželel vsem prisotnim prijetne praznike in uspešno delo v prihajajočem letu ter osebno srečo.

Pod 06.09.2
Član JKO Miro Kapelj je z multimedijskimi sredstvi na zelo privlačen in duhovit način predstavil svojo udeležbo in dogodivščine pri prečenju Atlantika z jadrnico prijateljskega ameriškega para. Pri svojem pestrem izčrpnem izvajanju je dogodke živo predstavil, s kombinacijo filmskih zapiskov, slikovnega materiala, kartografskimi dodatki in vremenskimi satelitskimi posnetki, dogajanja in nemalokrat izzval pravo bučno odobravanje za svoje izvajanje. Člani JKO so z vprašanji o potankostih spremljali z velikim zanimanjem .

Pod 06.09.3
Predhodni predstavitvi so se s svojimi prispevki nato pridružili tudi drugi člani JKO, predvsem z dogodki iz regat, ki so potekale v letu 2006. Prispevki so bili domiselno opremljeni s komentarji in posrečeno glasbeno spremljavo.

Pod 06.09.4
Klub je za člane JKO, ki so v letu 2006 poravnali finančne obveznosti do kluba, tudi organiziral ugodno izdelavo praktičnih jadralnih torb s klubskim logotipom, ki so jih člani prejeli na omenjenem strokovnem srečanju.

Pod 06.09.5
Da bi srečanje čim bolj poživili, se je predsednik kluba JKO dogovoril z gostinskim podjetjem za primeren prostor in okusno pripravljeno zakusko, ki je še bolj vzpodbudila člane k medsebojni izmenjavi mnenj, predlogov in morebitnim potrebnim spremembam oziroma dopolnitvami klubskega dela,

Pod 06.09.6
kar se je oblikovalo v neformalne predloge, kot dobra podlaga za nadaljnje delo strokovnih odborov kluba. Spodbudno je, da praktično ni bilo zaznati večjih nestrinjanj z dosedanjim načinom dela, razen pri izjemah, ki pa so svoja mnenja posredovali že predhodno po elektronski pošti na klubski naslov in so se njihova mnenja že obravnavala na 8. seji IO, RO, NO in DO in se tam, kjer so bila konstruktivna, tudi upoštevala.

Pod 06.09.7
Kar precejšnje število članov, je bila taka oblika strokovnega druženja všeč, saj se je oblikovalo tudi mnenje in predlog, ki je naložilo obvezo IO, da poišče primeren prostor, kjer bi se lahko člani npr. enkrat mesečno sestali in sproti izmenjavali mnenja in usklajevali predloge. Splošno mnenje je bilo, da je strokovno srečanje uspelo in, da ga kaže ponoviti, saj to pripomore k sprotni in širše verificirani politiki dela kluba.

 

Zabeležil:
Jožef Miklavčič, sekretar JK Odisej