Jadralni klub Odisej

ZAPISNIKI

Zapisnik 9. redne seje Izvršnega odbora Jadralnega kluba Odisej in Regatnega odbora

Seja je bila v torek, 15.06.2004, od 19:00 - 22:30 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni: Ivan Bizjak, Boris Smirnov, Darja Virant, Matjaž Zaletel; Mitja Holynski; Jožef Miklavčič; delno Matt Mayfield.

Opravičili: Andrej Planinc, Igor Smirnov, Srečko Škrlec.

Dnevni red:

  1. 13. jesenska regata za Pokal JK Odisej 18. - 22.05.2004,
  2. Tekoče zadeve,
  3. Razno.

 

Ad 1 13. jesenska regata za Pokal JK Odisej 18. - 22.05.2004

Člani IO so obvestili predsednika RO Holynskega o spomladanski regati. Virant je prosila, naj se startnina v bodoče striktno pobira v Zadru in izključno v kunah ali evrih, tako da ji ni treba preko meje prenašati večje vsote denarja. Holynski je predlagal, da se za jesensko regato upošteva 1 navigacijski plov in tehnični plovi. Naj bi šli prvi dan proti Istu ali Salijam, končali pa bi v Kukljici, kjer je privez cenejši in imajo zelo dober prostor za organizacijo končnega banketa. Osebno se bo pogovoril z nekaterimi marinami glede privezov jeseni in bo poročal na eni naslednjih sej. IO pa lahko izvede povpraševanje za ponudbe v marinah v Salijah, Katini (Proversi Veli) in v Kukljici. Predloga, da bi zaradi znižanja stroškov regate odpovedali spoznavni večer, večina ni podprla, ker se je dobro izkazal in tudi se lahko dobro opravijo pred-regatne aktivnosti (pobiranje startnin, razdelitev regatnih map z navodili in startnih številk, sestanek z vrhovnim sodnikom, itd.), raje nekoliko dvignemo startnino, da se tudi ta aktivnost pokrije. Zaletel poroča, da je trenutno prijavljenih 16 E333 in E33 izven konkurence. Vsako nadaljnjo prijavo sprejmemo pod pogojem, da bodo barke na voljo, ter ne pod enakimi finančnimi pogoji, kot za pravočasno prijavljene, ker jih mora čarterist iskati pri drugih čarteristih v bližini Zadra.

SKLEP 09.01.:
1. V Ankori organiziramo spoznavni večer.
2. Zaletel pridobiva ponudbe za spoznavni večer, banket z glasbo, za sodnika in pomočnika, za priveze v Salijah (1x - 2x) in Kukljici, ponudbo za privez in prehrano v Katini (Proversi Veli) bo pridobil Holynski.
3. Priveze v marinah plača vsak skipper sam, klub uredi klubski popust.
4. Okvirna startnina naj bi bila 7.000.- / 10.000.- SIT, v primeru, da z njo ne bi uspeli pokriti vseh stroškov, se ustrezno poviša.
5. Plovi - prenočišča: Zadar (spoznavni večer) - Sali ali Katina (Proversa Vela) - Sali - Kukljica (zaključni banket z glasbo).

Ad 2 Tekoče zadeve

Ni bilo problematike.

Ad 5 Razno

SKLEP 09.02.: Holynski pregleda kvaliteto ponujenih rokavic in priskrbi ponudbo za jadralne rokavice, ki bi jih članom podelili še pred regato.

Zaletel je poročal, da sta se z admiralom Švabom udeležila sprejema za organizacijo diplomatske regate v septembru 2004 pri nizozemskem ambasadorju. Sprejema se je udeležilo nekaj najvidnejših predstavnikov slovenskega jadranja. Način udeležbe je, da se klubi prijavijo s svojimi jadrnicami in obvestijo, koliko prostih mest imajo, nakar se med člani diplomatskega zbora jadrnice žrebajo. Za promocijo kluba bi se lahko udeležili regate z 1 - 2 jadrnicama.

Naslednja seja naj bi bila v začetku avgusta.

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov