Jadralni klub Odisej

ZAPISNIKI

Zapisnik 5. redne seje IO in RO JK Odisej

Seja je bila v ponedeljek, 15.03.2004, od 18:00 - 22:30 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni: Ivan Bizjak, Boris Smirnov, Darja Virant, Matjaž Zaletel; Mitja Holynski, Srečko Škrlec, Igor Smirnov; Jožef Miklavčič.

Opravičili: -

Dnevni red:

  1. Pregled zapisnikov in izpolnjevanja sklepov 1. in 2. seje IO JKO,
  2. Poročilo Regatnega odbora,
  3. Poročilo o Regati J24 13.03.2004,
  4. Spomladanska regata 08.-12.05.2004,
  5. Tekoče zadeve,
  6. Razno.

 

Ad 1 Pregled zapisnika in izpolnjevanja sklepov prejšnjih sej IO JKO

Vsi sklepi so bili izvedeni ali so v izvajanju (trajne narave), razen 04.05. - Švab ni predložil vloge za pozornostno darilo organizatorjem primoštenske regate, zato je IO ni obravnaval.

Ad 2 Poročilo Regatnega odbora,

Ad 4  Spomladanska regata JKO 08. - 12.05.2004

Predsednik Mitja Holynski je poročal o seji Regatnega odbora, kjer so obravnavali tehnično izvedbo spomladanske regate, potrjevanje kandidatov za izdajo tekmovalnih izkaznic JZS, predlog nabave opreme za tekmovanja in klubska šolanja, ter predlagali sklepe v potrditev IO JKO, ki jih je potrdil v naslednji obliki:

SKLEP 05.01.:
1. IO JKO potrjuje predlagani zadarski akvatorij in koncept izvedbe plovov za spomladansko regato, s tem, da se večji poudarek poda navigacijskemu jadranju, saj je po svojem značaju spomladanska regata le bolj orientirana v družabnost in prosto navigacijo.

2. Vabimo vse slovenske klube, ter od inozemskih NC Primošten, E-Y Adriatic Zadar, YC Zadar, klube, s katerimi sodelujemo.

3. Organiziramo regato v vseh razredih v skladu s slovenskim pravilnikom za organizacijo regat regatno-potovalnih jadrnic, s tem, da se razredi, kjer je manj kot 3 prijavljenih, priključijo sosednjemu. V primeru prijav regatnih jadrnic RO določi handicap naknadno.

4. Tekmovalne bomo smiselno razdelili v grupe, tako, da se podelijo 4 pokali za zmagovalce v grupah in 1 komplet pokalov v generalnem plasmanu, ter plakete za vse udeležence v generalnem plasmanu.

5. Plovi - prenočišča: Zadar (spoznavni večer) - Sali (evtl. gredela) - Žut (Mora giapponese) - Biograd (zaključni banket z glasbo). Sekretar poišče ugodne ponudbe za priveze in evtl gostinske usluge.

SKLEP 05.02.:
1. IO JKO potrjuje sklep RO glede izdaje Tekmovalnih izkaznic JZS. Tekmovalne izkaznice prejmejo vsi prijavljeni kandidati;

2. Pogojno dobita TI JZS Gregor Feist in Luka Renko pod naslednjimi pogoji:
- da obvezno sodelujeta na dvodnevnem tečaju iz Regatnih pravil, ki ga bosta strokovnjaka JZS izvedla za naš klub pred spomladansko regato, predvidoma v tednu po velikonočnih praznikih;
- da pozitivno opravita končni test;
- da v letošnjem letu ne povzročita nobenih prekrškov na regatah po končni presoji Sodniške komisije ali RO JKO;
- da poravnata zaostale obveznosti do kluba.

SKLEP 05.03.: Zaletel se čimprej dogovori s sekretarjem JZS za organizacijo tečaja regatnih pravil za naše člane, vsekakor še pred spomladansko regato. Udeležba naj bi bila za skipperje oziroma udeležence spomladanske regate obvezna, za vse ostale člane JKO pa zelo priporočljiva. Na tečaju bo izvedeno testiranje kandidatov o poznavanju regatnih pravil.

Ad 3 Regata J24 13.03.2004

Boris Smirnov je poročal o skupinskem jadranju, ko smo ga organizirali v soboto z J24, na treh jadrnicah z desetimi udeleženci: skipper Boris Smirnov s posadko Nataša in Igor Smirnov, Andrej Hudoklin; skipper Janez Golias s posadko Alenka Bizilj in Ivan Bizjak; skipper Matjaž Zaletel s posadko Uroš Grošelj in Aljaž Zaletel. Od vseh prijavljenih je namreč zadnji hip odpovedal Anton Repovž s ko-skipperjem, se je pa zato naše medsebojne tekme udeležil Aleksander Valenčič, ki je prišel v Izolo na trening svoje posadke pred nedeljsko tekmo za državno prvenstvo J24.

Vetra je bilo komaj za pokušino, do 10 kn, s številnimi »udari bonace«. V prvem plovu smo se iz Izole do piranskega mandrača spoznavali z jadrnicami, odšli na majhen prigrizek v kavarnico na rivi, nazaj grede pa je šlo zares od boje pri Rtu Madona do vhoda v Izolsko marino - vendar je zaradi pomanjkanja vetra, da bi še vsi pravočasno prispeli v marino, predsednik predčasno odpiskal konec regate. In še vrstni red otvoritvene neuradne 1. Odisejeve regate J24 ob zaključku tekme: Zaletel, Valenčič, Smirnov, Golias.

Ad 5 Tekoče zadeve

1. Klubska oprema za tekmovanja

Škrlec je predal IO predlog nabave tekmovalne opreme za jadrnice modelov 31 / 33 / 333. IO bo o tem sklepal po preučitvi materiala.

2. Objave navtičnih sporočil na spletni strani kluba

Zaletel je poročal, da so se na našo objavo na spletni strani predavanja o jadranju s Karibov v Piran udeležili člani JKO, ki smo bili nad predavateljem navdušeni. Želja vseh nas je, da organiziramo predavanje samo o Karibih tudi za naše članstvo po sprejetem programu.

3. Šolanja / paralelna jadranja / match-race

Škrlec je predal IO predlog oglasa na spletni strani za šolanja, paralelna jadranja in match-race, s posebnim popustom za naše člane. IO bo o tem sklepal po preučitvi materiala in predlagal objavo na spletni strani kluba.

4. Bivanje med regato na Saliju

Predlog Zaletla za gredelo na rivi se mu prepusti, da pridobi ponudbo. Načelno klub za ta dogodek ne prispeva ničesar, naj bo ta dan prepuščen skipperjem, da ga preživijo po svoje. Lahko pa podamo to kot dopolnilno ponudbo - brez obveznosti do udeležencev regate, vsakdo plača sam za svojo porcijo tuninega zrezka.

Ad 5 Razno

Ni bilo problematike.

 

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov