Jadralni klub Odisej

ZAPISNIKI

Zapisnik 14. redne seje Izvršnega in Regatnega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v sredo, 20.10.2004, od 20:00 - 22:30 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni:       Boris Smirnov, Darja Virant, Matjaž Zaletel; Mitja Holynski, Igor Smirnov;
                   Jožef Miklavčič, Marcel Švab, Bojan Učakar, Aleksander Valenčič.
Opravičili:    Ivan Bizjak, Andrej Planinc, Srečko Škrlec.

Dnevni red:
1. 13. jesenska regata za Pokal JK Odisej 18. - 22.09.2004,
2. 2. pozivna nagradna regata Odisej Elan-Yachting 2004 za vodstva JZS in klubov od 11. - 14.11.2004,
3. Redni letni Občni zbor JK Odisej,
4. Razno

Ad 1    13. jesenska regata za prehodni Pokal JK Odisej 18. - 22.09.2004

Darja Virant je podala finančno analitiko stroškov jesenske regate. Glede na to, da je IO JKO sprejel sklep, da s 100,00 HRK podpre startnino članov kluba, je bilo za regato porabljeno manj sredstev od planiranih, zaradi česar je IO JKO mnenja, da je bila finančna konstrukcija uravnotežena in uspešna.

SKLEP 14.01.:
1. IO sprejema končno poročilo o uspešno organizirani regati.

Ad 2    2. pozivna nagradna regata Odisej Elan-Yachting 2004 od 11. - 14.11.2004

Zaletel je predstavil koncept regate s 3 plovi in vse z njo povezane aktivnosti. Predstavil je tudi izdelano dokumentacijo za razpis regate, ki je bila ugodno sprejeta. Elan-Yachting, kot doslej, ponudi jadrnice po znižani ceni, podeli praktično nagrado 1 teden brezplačnega jadranja z E31, ter pokrije stroške sodniške organizacije (Penjalov in pomočnik), JKO pa izvede organizacijo regate, pripravi pokale, medalje, priznanja in druge praktične nagrade, za kar mu Elan-Yachting omogoči sodelovanje z 2 jadrnicama. Letos bosta 2 dogodka več kot lani (lahka večerja na Ravi - Mora Giaponnese in hladni bife v marini Tankerkomerc Zadar ob proglasitvi rezultatov); na svečani večerji bomo plačali samo ½ litra vina na osebo, tako da bomo najbrž izpeljali regato v okviru lanske startnine.

SKLEP 14.02.:
1. IO potrjuje razpisno dokumentacijo, ki naj jo Zaletel čim prej odpošlje slovenskim klubom.
2. Eno jadrnico za regato plača klub.
3. Učakar in Novakovič kontaktirata Hutarja za izdelavo enakih majic kot lansko leto, s tem, da se v napisu doda letnica 2004.
4. IO JKO potrjuje startnino v lanski višini 500,00 HRK po osebi, kljub temu, da bosta 2 dogodka več.

Ad 3  Redni letni Občni zbor JK Odisej

Zaletel je govoril z Bojanom Galetom, sekretarjem JZS, o naši želji, da ga povabimo za obrazložitev regatnih pravil v dvomljivih situacijah in je načeloma pristal. Če bo tudi uradni delegat JZS, bodo stroški delavnice ustrezno nižji.

SKLEP 14.03.:
1. Do naslednje seje IO JKO, ki bo v sredo naslednji teden, naj vsi še podajo eventualne predloge na osnutke Poslovnika Občnega zbora in Pravil - Statuta JKO, da se potem objavijo na spletni strani kluba in imajo člani možnost podati svoje predloge, tako da se dokumenta pripravita za sprejem na Občnem zboru.
2. Zaletel pošlje po e-pošti osnutke tistim, ki jih še nimajo.

Ad 4    Razno

Boris Smirnov je predlagal, da se sekretarju in blagajničarki za večletno uspešno delo pokrije del stroškov, ki sta jih imela v obsegu svojega dela, v enkratni višini, kar je tudi v skladu z dosedanjo prakso v klubu; način povrnitve stroškov se izvede v skladu s predpisi na način, ki bo najbolj učinkovit. Virant je predlagala, da se naročene knjige takoj naročijo (se ne čaka več na zamudnike) in želi seznam naročnikov, da bo vedela pobirati denar za plačilo knjig.

SKLEP 14.04.:

1. IO sprejema predlog predsednika o nadomestilu stroškov sekretarju in blagajničarki za večletno uspešno delo, in sicer sekretarju v višini 100.000.- SIT in blagajničarki v višini 60.000 SIT.
2. Način izvedbe preveri blagajničarka.
3. Zaletel pošlje blagajničarki seznam naročnikov knjige »Trimanje jedara i jarbola«

Naslednja seja IO bo v sredo, 27.10.2004 ob 19:00 uri v rekreacijskem centru Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Zapisal:
Matjaž Zaletel,
sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov