Jadralni klub Odisej

ZAPISNIKI

Zapisnik 10. redne seje Izvršnega in Regatnega odbora Jadralnega kluba Odisej

Seja je bila v sredo, 11.08.2004, od 19:00 - 21:00 ure, v prostorih rekreacijskega centra Konex, Cesta na Brdo 109, Ljubljana.

Prisotni: Andrej Planinc, Boris Smirnov, Darja Virant, Matjaž Zaletel; Igor Smirnov; Jožef Miklavčič.
Opravičili: Ivan Bizjak; Srečko Škrlec; Anton Repovž.
Odsotni:
Mitja Holynski

Dnevni red:

  1. 13. jesenska regata za Pokal JK Odisej 18.-22.09.2004,
  2. Pregled izpolnjevanja sklepov prejšnjih sej IO,
  3. Tekoče zadeve,
  4. Razno.

Ad 1 13. jesenska regata za prehodni Pokal JK Odisej 18.-22.09.2004

Predsednik RO Holynski pripravil osnutek razpisa za jesensko regato, nobenih podatkov pa o možnostih priveza / bivanja v Proversi. Zaletel predloži listo prijavljenih, ki so že plačali avans za najem bark. Uspel je urediti dodatno najem E333 izven klubskega aranžmana za 3 pozno prijavljene skiperje (možnosti najema E333 se zelo zmanjšujejo, ker so v glavnem vse E333 že bukirane za naš termin), tako da bo sodelovalo 21 skiperjev, od tega 20 v monotipu na Elan 333 v konkurenci in 1 skiper z Elan 33 izven konkurence: Holynski, Zaletel, Valenčič, Miklavčič, Matič, Danilo Novakovič, Podobnik, Resnik, Marinček, Repovž, Švab, Smirnov, Škrlec, Posega, Šinko, Lasič, Smukavec, Gorjanc / Mayfield, Ivo Novakovič, Roethl, Renko (če kdo od članov JK Odisej opazi, da se ni doslej prijavil, naj pohiti s prijavo). V odsotnosti večine članov RO kluba nismo mogli sprejeti vseh potrebnih odločitev, so bili pa tudi v povezavi s sklepi predhodne 09. seje IO + RO JKO sprejeti naslednji sklepi.

SKLEP 10.01.:

  1. V Ankori v soboto zvečer organiziramo spoznavni večer, kjer se uredijo vse formalnosti glede najema bark, crew-list in plačila startnine, ki jo bomo plačevali samo v hrvaških Kunah.
  2. Dne 15.09.2004 bo ob 19:00 uri v rekreacijskem centru Konex organiziran skiperski sestanek, kjer bodo člani RO in IO predstavili plan regatnih plovov, žrebali bomo jadrnice v okviru tedenskega in 4-dnevnega najema, ter osvežili poznavanje regatnih pravil.
  3. Regata se organizira uradno samo v monotipu, članom kluba z drugačnimi oziroma nežrebanimi jadrnicami se dovoli udeležba na regati izven konkurence.
  4. Okvirna startnina bo po predračunu za člane 300.- in nečlane 400.- HRK, kar bo predvidoma zadostovalo za pokritje vseh organizacijskih stroškov, sodniške barke in ekipe, spoznavnega večera in banketa, eventualno razliko pokrije klub.
  5. Predvideni plovi - prenočišča: Zadar (spoznavni večer) - 2 x Sali, Kukljica (zaključni banket z glasbo).
  6. Prehodni pokal ostane tradicionalni prehodni in ga prejme zmagovalna ekipa vsakič do naslednje regate. Nanj vgraviramo vse dosedanje zmagovalce (12). Pokal bo morala zmagovalna ekipa dostaviti IO JKO vsaj mesec pred vsako novo regato, da bomo nanj lahko pravočasno vgravirali tudi njene podatke. O kakršnihkoli spremembah prehodnosti pokala naj odloča Občni zbor.
  7. Klub podeli diplome vsem udeležencem, priznanja prvim trem in »polžkom«.
  8. Zaletel po prejemu ponudb za priveze pripravi predlog razpisa regate in ga predloži v potrditev.

Ad 2 Pregled izpolnjevanja sklepov prejšnjih sej IO

Zaletel je pregledal zapisnike Občnega zbora in sestankov IO JKO. Večino sprejetih sklepov smo uspešno izpolnili ali so v izvajanju, je pa še nekaj odprtih sklepov, predvsem sklepa 01.12. in 02.02. glede priprave predloga opravljanja materialno-finančnega poslovanja kluba v skladu z novim zakonom o DDV, sklep 02.03. in 02.04. glede izdelave predloga sprememb in dopolnitev pravnih aktov JKO, sklepa 08.01./1. - zahvalno pismo Sparu, 08.01./3. - povabilo zavarovalniškega strokovnjaka za evtl. kolektivno zavarovanje skiperjev za odgovornost, sklep 09.02. - pridobitev ponudb za priveze, spoznavni večer in banket. Virant je obvestila, da je priprava predloga o materialno-finančnem poslovanju v izdelavi. Zaletel je obvestil, da je spomnil komisijo za spremembo in dopolnitev pravnih aktov kluba na bližajoči se Občni zbor, nakar je prejel odstop enega od članov komisije, ki ga je IO sprejel na znanje. Zaletel se je zavezal pomagati komisiji pri pripravi osnutkov aktov.

Ad 3 Tekoče zadeve

SKLEP 10.02.: Zaletel pokliče E-Y za izstavitev računa za poplačilo najema jadrnic za spomladansko regato.

Ad 4 Razno

Zaletel predlaga, da se za člane JKO organizira nabava strokovne literature po znižani ceni, in sicer priročnika znanega jadralca in tekmovalca Ivarja Dedekama (nekateri člani imajo barvno kopijo angleške verzije): »Trimanje jedara i jarbola«, ki je letos v hrvaškem prevodu izšla pri založbi magazina More. V prodaji je barvni priročnik, že preveden v več kot 10 jezikov in prodan v 50.000 izvodih, knjiga s 84 barvnimi stranmi in nad 170 ilustracij po 4.500.- SIT, člani naj bi plačali 2.000.- SIT, razliko prispeva klub.

SKLEP 10.03.: Na spletni strani kluba se objavi razpis za naročilo knjige Ivarja Dedekama: »Trimanje jedara i jarbola«. Člani JKO ob naročilu plačajo 2.000.- SIT oz. 50%, razliko prispeva klub.
 

Naslednja seja IO + RO bo v sredo, 01.09.2004 ob 19:00 uri v rekreacijskem centru Konex.

 

Zapisal: Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov