Jadralni klub Odisej
ZAPISNIKI

Zapisnik 1. razširjene seje IO JK Odisej

Seja je bila v sredo, 17.12.2003, od 17:00 - 20:00 ure, v prostorih JK Odisej, Stegne 21, Ljubljana (SPES doo)..

Prisotni: Ivan Bizjak, Milan Grad, Mitja Holynski, Danilo Novakovič, Andrej Planinc, Gordan Ružič, Boris Smirnov, Igor Smirnov, Srečko Škrlec, Bojan Učakar, Aleksander Valenčič, Bojan Vnuk, Branka Kecman Vnuk, Matjaž Zaletel.

Opravičili: Darja Virant.

Dnevni red:

  1. Konstiruiranje novega IO JK Odisej,
  2. Pregled zapisnika in sklepov Občnega zbora JKO ter objava na spletni strani JKO,
  3. Pregled razpisanih regat v letu 2004 in način izvedbe,
  4. Objavljanje pomembnih zadev na spletni strani JK Odisej,
  5. Pregled finančnega stanja JKO in predvideni prihodki in izdatki JKO v letu 2004,
  6. Potrditev članarin in startnin za leto 2004,
  7. Obvestilo o plačilu članarine in novoletno voščilo za 2004,
  8. Način rezerviranja bark za razpisane regate,
  9. Zadolžitev za pripravo predloga, kako v skladu s predpisi uskladiti povečano finančno poslovanje,
  10. Zadolžitev za pripravo predloga sprememb in dopolnitev pravnih aktov JKO.

 

Ad 1 Konstituiranje novega IO JK Odisej

Predsednik Smirnov je pozdravil vse prisotne na razširjeni seji IO JKO, kateri prisostvujejo člani novoizvoljenega Regatnega odbora kluba, Disciplinske komisije, Nadzornega odbora, ter zapisničarka in overitelj zapisnika Občnega zbora.

SKLEP 01.01.: Predsednik kluba Boris Smirnov je ugotovil, da so bili na Občnem zboru JK Odisej izvoljeni novi organi kluba. V IO JKO so bili izvoljeni predsednik Smirnov, tajnik Zaletel, blagajničarka Virant, člana IO Bizjak in Planinc, v RO JKO pa predsednik Mitja Holynski, člana RO Igor Smirnov in Srečko Škrlec. Od 5 članov IO so prisotni 4, torej IO lahko veljavno zaseda. Od 3 članov RO so prisotni vsi trije, torej tudi RO JKO Lahko veljavno zaseda.

Ad 2 Pregled zapisnika in sklepov Občnega zbora JKO ter objava na spletni strani JKO

Zapisnik, overjen s strani obeh overiteljev, je predložila zapisničarka Občnega zbora Branka Kecman Vnuk.

SKLEP 01.02.: IO je vzel na znanje zapisnik Občnega zbora, ter se zavezal, da bo skušal izpolniti vse predlagane aktivnosti oz. program dela, za katerega se je zavezal novo izvoljeni predsednik kluba.

Ad 3 Pregled razpisanih regat v letu 2004 in način izvedbe

Zaletel poroča, da smo v tekmovalna koledarja Slovenske in Hrvaške jadralne zveze prijavili spomladansko sponzorsko regato in pozivno nagradno regato za vodstva JZS in klubov. Smirnov poroča, da se je dogovoril za tekmovalno regato z 9 regatnimi jadrnicami J24 v soboto, 13.03.2004 v Izoli/kopru. Vsaka barka ima 4 člane posadke, torej je prostora za prvih 36 prijavljenih. Predlaga, da bi se skipperjem posadka izžrebala na osnovi prijavljenih. Valenčič in Grad predlagata, naj bo to resna tekma, kjer naj bodo posadke določene, oz. si posadko skipper izbere sam. Sta proti žrebanju posadke. Škrlec podpira predhodno mnenje, to ni regata za učenje, ampak naj se pokaže, kaj kdo zna. Razlike bodo veliko večje med tistimi, ki bodo trenirali in tistimi, ki ne bodo. Holynski predlaga, naj bo regata organizirana tako, da se udeležencem omogoči najprej 1 - 2 uri treninga, nato pa 2 - 3 plovi v konkurenci.

SKLEP 01.03.:
1. Zaletel pokliče Ivančiča, naj od Orla zahteva pisno ponudbo za regato. Holynski in Zaletel naj bosta v navezi zaradi organizacije regate.
2. Na spletni strani kluba naj se objavi razpis regate J24 za skipperje in člane posadke. Naj se objavi, da barke nimajo niti motorja, niti vesel. Prijavijo se naj skipperji in člani posadke, izdelata se dve listi. Skipperji si iz liste članov posadke izberejo enega člana, s katerim bi najraje jadrali, ostala dva se mu izžrebata.
3. Prijave za skipperja ali člana posadke sprejema sekretar Zaletel, plačila udeležbe blagajničarka Virant, vrstni red prijav se šteje po vrstnem redu plačil. Prijavijo se lahko samo člani kluba s poravnanimi obveznostmi. Prijave se zaključijo s 30.01.2004 (plačila s 15.02.2004), nakar se višek jadrnic odpove.
4. Stroške regate pokrije JKO, vsak udeleženec plača svoj delež stroška najema barke, ki znaša ¼ najema od 23.000 SIT, to je 5.750 SIT.

SKLEP 01.04.: Za jesensko regato naj se takoj pridobijo končne ponudbe zainteresiranih čarteristov. Zaletel naj pokliče AC, ker so baje po telefonu bolj fleksibilni. Naj bodo na jesenski regati enakovredne jadrnice v monotipu po najugodnejši ponudbi (pa tudi če so to Bavarije (bomo vsaj videli razliko)), jadra pa se samo v monotipu.

Ad 4 Objavljanje pomembnih zadev na spletni strani JK Odisej

SKLEP 01.05.: Na spletni strani kluba se objavljajo sklepi sestankov organov kluba, poleg tega pa tudi razpisi, poročila in članki o regatah, ter mali oglasi s klubsko tematiko.

Ad 5 Pregled finančnega stanja JKO in predvideni prihodki in izdatki JKO v letu 2004


Ad 6 Potrditev članarin in startnin za leto 2004

Smirnov pove, da bi bilo možno glede na pričakovan priliv sredstev, na pozitivno finančno poslovanje v preteklem letu, članarino nekoliko znižati, vendar je vprašanje, če bomo lahko potem članstvu toliko ponudili. Zaletel vidi možnost manjšega dodatnega zaslužka z odprtjem naše regate tudi za zunanje, saj moramo z organizacijo tudi nekaj zaslužiti - tudi turistične agencije nekaj zaslužijo z organizacijo dogodkov za zunanje stranke.

SKLEP 01.06.: IO potrjuje znižanje članarine, in sicer: 12.000.- SIT (s popustom za stare člane 10.000.- SIT ob plačilu do 29.02.2004, ter 2.000.- SIT za nezaposlene redne učence, dijake in študente ter upokojence ob predložitvi dokazila; novi člani plačajo ob vpisu skupaj vpisnino in članarino za tekoče leto v višini 20.000.- SIT.

SKLEP 01.07.: IO potrjuje osnovno startnino, ki znaša 7.000.- SIT; članom JKO načeloma startnino prispeva klub. V razpisu se natančno določi startnina in pogoji.

Ad 7 Obvestilo o plačilu članarine in novoletno voščilo za 2004

SKLEP 01.08.: Zaletel pripravi spremna pisma z voščilom, informacijami in obvestilom o plačilu članarine za leto 2004, ki se pošlje vsem dosedanjim članom.

SKLEP 01.09.: Glede višine članarine se držimo pravil, tako da je znižana članarina res samo do 29.02.2004.

Ad 8 Način rezerviranja bark za razpisane regate za 2004

SKLEP 01.10.: Na klubski spletni strani Zaletel pripravi razpis za najem jadrnic. Jadrnica se nepreklicno rezervira pri sekretarju, na obvestilo, da je jadrnico možno najeti, vplača najemnik predpisan nepovratni avans. Vrstni red bark je določen z dnevom plačila avansa - če avans ni plačan v roku, rezervacija zapade. Najemniki bark se lahko pri zavarovalnici zavarujejo za primer odpovedi zaradi višje sile.

SKLEP 01.11.: Regatni odbor na osnovi analize ponudb pripravi izbor monotipa za jesensko regato, pripravi pa tudi dopolnjena Regatna pravila.

Ad 9 Zadolžitev za pripravo predloga, kako v skladu s predpisi uskladiti povečano finančno poslovanje

SKLEP 01.12.: Branka Vnuk pripravi predlog, kako glede na povečano finančno poslovanje poslovati v skladu z zakonskimi predpisi in obrazložitev novega zakona o DDV.

Ad 10 Zadolžitev za pripravo predloga sprememb in dopolnitev pravnih aktov JKO

Člani IO JKO naj do naslednje seje premislijo, kako bi speljali izvedbo sprememb in dopolnitev klubskih pravnih aktov v skladu z izraženimi zahtevamo na Občnem zboru.

 

Zapisal:Matjaž Zaletel, sekretar JKO

 

Zapisniki sej in sestankov